Gorrissen Federspiel misser milliarden efter "et noget mere uforudsigeligt år"

”Det er ambitionen” at nå en omsætning på en mia. kr. i år, siger topchef, efter nyt regnskab afslører, at Gorrissen Federspiels vækst ikke var helt så høj som ventet i 2022.
Ledende partner i Gorrissen Federspiel, Martin André Dittmer, må spejde langt efter en omsætning på en mia. kr. | Foto: Kristian Holm
Ledende partner i Gorrissen Federspiel, Martin André Dittmer, må spejde langt efter en omsætning på en mia. kr. | Foto: Kristian Holm

Topchef i Gorrissen Federspiel, Martin André Dittmer, gik efter en milliardomsætning i 2022, men når akkurat ikke målet, viser nyt årsregnskab.

Toplinjen lander på 986,3 mio. kr. Det svarer til en vækst på 3 pct. og er dermed en smule lavere end de 5 pct., Gorrissen Federspiel gik efter.

”Det blev et noget mere uforudsigeligt år, end vi havde regnet med, og efterveerne af Ruslands invasion satte sig for alvor hos os i sidste halvdel af året,” siger Martin André Dittmer til AdvokatWatch.

”Det gjorde, at vi ikke helt nåede det budgetterede, men samlet set er vi tilfredse.”

I 2021 havde Gorrissen Federspiel en vækst på knap 20 pct. og var på en sikker kurs mod en omsætning på en mia. kr., hvilket ingen andre danske advokatfirmaer tidligere har kunnet vise frem i et regnskab.

”Selve beløbet har noget markant over sig – det er i dansk kontekst en væsentlig milepæl. Vi ved også, at det er et mål, som er vigtigt for mange af vores medarbejdere at være med til at nå,” sagde Martin André Dittmer for et år siden.

Nu må partnere og medarbejdere som minimum vente til næste år med at fejre milepælen.

Hvor er milliarden?

”Milliarden nåede vi ikke i år. Vi havde et første halvår, som gik fuldstændig som forventet, og så var der i andet halvår på grund af inflation og især renten færre ejendomstransaktioner og ikke helt så mange større M&A-transaktioner,” siger Martin André Dittmer.

Forventer milliardomsætning i år

Det var ifølge den ledende partner især tredje kvartal og starten af fjerde kvartal, der ramte under budget hos Gorrissen Federspiel.

Hos konkurrenten Plesner, der kom med sit 2022-regnskab tidligere på måneden, faldt væksten også, men dog ikke i samme grad. Advokatfirmaet havde således en vækst på 11 pct. i 2022 mod 22 pct. året forinden. 

Dermed haler Plesner med en toplinje på 953,4 mio. kr. ind på Gorrissen Federspiel.

Plesner regner dog kun med en vækst på 2-5 pct. i år, mens Gorrissen Federspiel i sit regnskab forventer at øge omsætningen med 5-6 pct. 

”2023 er startet med noget mere aktivitet, og vi kan se, at der er en stribe områder, hvor der er muligheder,” siger Martin André Dittmer.

Når I milliarden i 2023?

”Det er ambitionen. Vi er fortrøstningsfulde i forhold til, at der vil være efterspørgsel efter vores rådgivning, således at vi kan realisere det mål, vi har sat.”

Flere områder skal bidrage til vækst

Martin André Dittmer forventer blandt andet vækst inden for fast ejendom, ”hvor der var meget stille i 2022.”

”Der er stadig nogen usikkerhed om transaktionsmarkedet, men til gengæld er der mere gang i entrepriseområdet.”

Den ledende partner ser i øvrigt potentiale inden for energi og infrastruktur, finansiering og på skatteområdet, hvor Gorrissen Federspiel i 2021 fik partner Niclas Holst Sonne ind fra EY, mens Bech-Bruun-partner Jakob Krogsøe ved årsskiftet rykkede til konkurrenten i Axel Towers

”Med de nye kræfter, vi har fået ind over de seneste år, står vi stærkere i markedet. Og det afføder, at vi får flere sager – både på rådgivningssiden, men også på skatteproces.”

Et af de store områder, der i advokatbranchen er voksende forventninger til på grund af den økonomiske afmatning, er insolvens, men Martin André Dittmer tvivler på, at markedet for konkurser for alvor vil kaste omsætningsvækst af sig i 2023.

”Der er en øget aktivitet på området med flere konkurser, men generelt er der en sund økonomi i Danmark og hos de klienter, vi betjener,” siger han og tilføjer:

”Det er et vigtigt ben i vores forretning, men som udviklingen er nu, kommer vi ikke til at allokere en masse ressourcer til området.”

Flere medarbejdere

På bundlinjen lægger Gorrissen Federspiel 21,9 mio. kr. mod 21,2 mio. kr. i 2021. Det hele bliver udbetalt som udbytte til ejerne. Ifølge regnskabet er der 51 partnere i advokatfirmaet, der ud over udbyttet løbende får vederlag via lønnen. 

Personaleomkostningerne, der blandt andet indeholder løn, falder med et par millioner kroner til 775,9 mio. kr. Det sker samtidig med, at det gennemsnitlige antal fuldtidsbeskæftigede vokser til 450 mod 441.

Men de lavere personalomkostninger sammenholdt med det voksende antal medarbejdere på lønningslisten, betyder ifølge Martin André Dittmer ikke, at partnernes vederlag er faldet.

”Det kan man ikke direkte udlede på den måde. Det kommer også an på sammensætningen af medarbejderne,” siger han.

Er partnernes vederlag faldet?

”Det er, ligesom medarbejdernes lønforhold, et internt anliggende. Men som der står i regnskabet, er vi tilfredse set i lyset af årets udvikling.”

Gorrissen Federspiel har ifølge regnskabet 548 ansatte – 412 i København og 136 i Aarhus. Ud over partnerne er der 264 jurister i firmaet. 

For et år siden var der ifølge 2021-regnskabet 535 ansatte og 253 jurister eksklusive partnere. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter