Advokatfirmaernes M&A-afdelinger havde en fest i 2021

Flere advokatfirmaer fordoblede antallet af M&A-transaktioner i 2021, viser foreløbige tal fra analysehuset Mergermarket. Et enkelt stod dog i stampe.
Kromann Reumert og Accura var involveret som rådgivere, da danske Coloplast sidste år kastede 16 mia. kr. efter det svenske selskab Atos Medical. | Foto: Coloplast / PR
Kromann Reumert og Accura var involveret som rådgivere, da danske Coloplast sidste år kastede 16 mia. kr. efter det svenske selskab Atos Medical. | Foto: Coloplast / PR

Markedet for køb og salg af virksomheder var brandvarmt i 2021, og derfor havde M&A-afdelingerne hos de store advokatfirmaer travlt, viser tal for 2021 fra analysefirmaet Mergermarket ifølge Insidebusiness.

M&A-advokaterne har flere gange i løbet af det seneste år over for AdvokatWatch berettet om et rekordmarked, og imellem jul og nytår kaldte Bech-Bruun-partner Simon Milthers M&A-markedet for "rødglødende".

"Der har virkelig været et højt aktivitetsniveau i år," sagde han og blev suppleret af Christian Lundgren, partner hos Kromann Reumert, der slog fast, at "det har været et forrygende travlt år".

De to store advokatfirmaer placerer sig i midten af feltet, når det kommer til antallet af transaktioner, der er meldt ind til Mergermarket.

Kromann Reumert var således rådgiver på 70 handler i 2021, hvilket er en vækst på 75 pct. i forhold til året før, mens Bech-Bruun havde 83 handler og en vækst på 63 pct., viser Mergermarket-tallene ifølge Insidebusiness.

Accura ligger med 98 handler og en vækst på 75 pct. i toppen, når det gælder antallet af transaktioner.

Den største vækst finder man hos Moalem Weitemeyer og Plesner, der i 2021 havde henholdsvis 94 pct. og 93 pct. flere handler i 2021 i forhold til året før.

Afviser krise trods nulvækst

Allerede i maj berettede Moalem Weitemeyers bestyrelsesformand, Dan Moalem, om historisk travlhed.

"Vi har en tilgang af opgaver og har realiseret en omsætning de første fem måneder, som langt overstiger vores vildeste forventninger. Hvis det fortsætter, bliver det med distance det bedste år i firmaets historie," sagde han dengang til AdvokatWatch.

I bunden af top-10 finder man Bruun & Hjejle med en nulvækst. Advokatfirmaet satser ellers på M&A-området, men ledende partner Andreas Nielsen afviser, at Bruun & Hjejle halter efter konkurrenterne.

"Vi er godt tilfredse med 2021, hvor vi så en tocifret vækst på M&A-området, og vi forventer også vækst i både teamet og omsætning i 2022. Derudover ser vi, at sagerne kun er blevet større og mere komplekse i 2021, mens antallet af handler aldrig har været et succesparameter for os," skriver han i et svar til Insidebusiness.

Der er ifølge flere advokater, AdvokatWatch har talt med, tale om foreløbige tal fra Mergermarket, og der kan derfor komme ændringer i tallene. Mergermarket ventes at komme med en endelig rapport om 2021 inden længe.

Transaktioner gav advokater vildt 2021: "Det har været et forrygende travlt år"

Moalem-formand: "Jeg har ikke prøvet noget i min karriere, der minder om det her"

Advokater melder om kogende M&A-marked: Travleste siden finanskrisen  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også