AdvokatWatch

Advokatsamfundet tilbyder online-undervisning som et nyt forsøg

For første gang vil Advokatsamfundet tilbyde online-undervisning på advokatuddannelsen. To kurser bliver en del af pilotprojektet.

"Pilotprojektet gennemføres alene med henblik på at sikre et alternativ, der kan tages i brug, hvis endnu en nedlukning eller lignende medfører, at det ikke er muligt at afvikle kurser med fysisk fremmøde," udtaler formand for Justitsministeriets Kursusudvalg. | Foto: colourbox.com

To kommende kurser på advokatuddannelsen skal gennemføres online som et nyt såkaldt pilotprojekt.

Det oplyser Advokatsamfundet, der har udviklet et format til omlægning af udvalgte dele af advokatuddannelsen, i en meddelelse.

"Pilotprojektet gennemføres alene med henblik på at sikre et alternativ, der kan tages i brug, hvis endnu en nedlukning eller lignende medfører, at det ikke er muligt at afvikle kurser med fysisk fremmøde," udtaler Michael Kjær Lauritsen, som er formand for Justitsministeriets Kursusudvalg.

"Det er ikke hensigten at afvikle online-undervisning på advokatuddannelsen som en permanent løsning. Det vil fortsat blive prioriteret at gennemføre kurser med fysisk fremmøde, hvis det overhovedet er muligt," tilføjer han.

Det seneste halvandet år har Advokatsamfundet måttet flytte en række kurser på advokatuddannelsen på grund af coronarestriktioner.

Under coronakrisen vurderede Justitsministeriets Kursusudvalg, at kurserne ikke umiddelbart kunne omlægges til online-kurser, fordi der "uden en grundig planlægning var for stor risiko for, at kvaliteten af uddannelsen ville blive forringet".

Samtidig blev det besluttet at undersøge mulighederne for at tilpasse kurser til et online-format, hvis der skulle komme en ny nedlukning.

Online-undervisningen vil tage udgangspunkt i samme læreplan og samme faglige mål som kurser med fysisk fremmøde.

"Dermed sikres det, at kursisterne har samme forudsætninger til eksamen som de kursister, der har deltaget i et kursus med fysisk fremmøde," skriver Advokatsamfundet i meddelelsen.

Organisation vil gøre kurser om voldtægt en del af bistandsadvokaters efteruddannelse

Finansminister reagerer på Kammeradvokat-video: Uacceptabelt at begrænse aktindsigt 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier