AdvokatWatch

Varetægtsfængslet forretningsmand finansierede fejlslagent milliardprojekt

Forretningsmand var ifølge amerikanske myndigheder aktiv med kursmanipulation i samme periode, som han skød penge i kuldsejlede Fenero Capital. Det burde give mistanke om hvidvask, siger ekspert. Advokat og tidligere bestyrelsesformand afviser anklagerne.

"Som påstået har (to medtiltalte, red.) og Ulrik Debo i årevis tjent millioner af dollars ved at organisere aktiemanipuleringsordninger for børsnoterede aktier hos amerikansk-baserede udstedere," udtalte repræsentanten for den amerikanske anklagemyndighed, Geoffrey S. Berman, i en pressemeddelse i januar 2020. | Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix

Det milliarddyre boligprojekt i Tuborg Havn i Hellerup, som hedengangne Fenero Capital forsøgte at udvikle i 2015, trækker tråde til en sag om kursmanipulation i USA.

Det kan EjendomsWatch nu afsløre i serien om Fenero Capital, hvor flere fra den kulørte personkreds omkring selskabet allerede er kommet under mistanke for forskellige strafbare forseelser.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Advokatfuldmægtig udvikler app med barndomsven

Det skal gøres lettere at blive mindet om de frister, man som virksomhed har i forhold til indberetning af skat og årsregnskaber. Det er formålet med en app, som juristen Mansour Bandri og konsulenten Resat Durmisi har udviklet.

Tredjepartsfinansiering af danske retsopgør vækker skepsis

Udenlandske investorer har planer om at investere millionbeløb i danske retsopgør, som de egentlig ikke har part i. De håber på et afkast og mener, de hjælper andre med at få retfærdighed. Andre mener, de snarere er gribbe, der vil profitere på andres ulykke.

IP-rådgiver skifter ud på direktørpost

Tidligere Penta-direktør stopper som topchef i rådgivningsvirksomheden Patrade, der beskæftiger sig med immaterialret. Hans afløser kommer fra kommunikationsbranchen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier