AdvokatWatch

Kammeradvokat-formand trækker sig fra speget konkurskarantænesag

Efter bøder og kritik af Kammeradvokatens formand, Boris Frederiksen, i forbindelse med DR-programmet Pengejægerne, dropper den prominente advokat nu ombrust sag om konkurskarantæne. Han forbliver dog kurator.

"I lyset af den af Advokatnævnet udtalte kritik i forhold til konkurskarantænesagen har jeg fundet det naturligt, at retssagen herom overlades til en anden advokat," skriver Kammeradvokat-formand Boris Frederiksen til Berlingske. | Foto: PR

Formanden for Poul Schmith/Kammeradvokaten, Boris Frederiksen, trækker sig nu fra konkurskarantænesag, efter han har fået bøde og er blevet hevet i Højesteret i kølvandet på DR-programmet Pengejægerne, skriver Berlingske.

Konkurskarantænesagen handler om bilforhandler Saqib Mustafa, der ufrivilligt optrådte i Pengejægerne, da DR fulgte i hælene på Kammeradvokatens arbejde som kurator.

Efter udsendelsen klagede Saqib Mustafas advokat Christian Kirk Zøllner sidste år til Advokatnævnet, ligesom han ville have Boris Frederiksen fjernet fra sagen.

I sidste måned langede Advokatnævnet en bøde på 40.000 kr. ud til Boris Frederiksen, mens Procesbevillingsnævnet samtidig har sendt klagesagen om at fjerne Boris Frederiksen fra sagen i Højesteret.

Nu har Boris Frederiksen dog forsøgt at komme Højesteret i forkøbet og har ifølge Berlingske trukket sig fra sagen og bedt Sø- og Handelsretten om at udpege en anden advokat til opgaven, ligesom han afstår fra at modtage salær for konkurskarantænesagen.

"I lyset af den af Advokatnævnet udtalte kritik i forhold til konkurskarantænesagen har jeg fundet det naturligt, at retssagen herom overlades til en anden advokat," skriver Boris Frederiksen i en mail til Berlingske, mens Chistian Kirk Zøllner ikke ønsker at kommentere sagen.

Bech-Bruun-partner Michael Serring er i stedet blevet udpeget som ad hoc-kurator på konkurskarantænesagen mod Saqib Mustafa, men konkursboet efter Saqib Mustafas firma Amager Billand ligger fortsat hos Boris Frederiksen.

Medie: Modpart ville holde ung advokat ude af klage over Kammeradvokaten

Kammeradvokat-formand sluger bøde efter omdiskuteret DR-program

Højesteret skal afgøre ombrust slagsmål med Kammeradvokatens formand

Kammeradvokatens formand får bøde for grov tilsidesættelse af god advokatskik

Formand for Kammeradvokaten ryger i Advokatnævnet efter DR-program

Bilforhandler kræver Kammeradvokat-formand fjernet fra sag efter DR-program

DR-program kan bringe Kammeradvokaten på kant med etiske regler

Kritik af DR-dokumentar: "Promoverer Kammeradvokaten som samfundshelten på den hvide hest"

Mere fra AdvokatWatch

Advokatfuldmægtig udvikler app med barndomsven

Det skal gøres lettere at blive mindet om de frister, man som virksomhed har i forhold til indberetning af skat og årsregnskaber. Det er formålet med en app, som juristen Mansour Bandri og konsulenten Resat Durmisi har udviklet.

Tredjepartsfinansiering af danske retsopgør vækker skepsis

Udenlandske investorer har planer om at investere millionbeløb i danske retsopgør, som de egentlig ikke har part i. De håber på et afkast og mener, de hjælper andre med at få retfærdighed. Andre mener, de snarere er gribbe, der vil profitere på andres ulykke.

IP-rådgiver skifter ud på direktørpost

Tidligere Penta-direktør stopper som topchef i rådgivningsvirksomheden Patrade, der beskæftiger sig med immaterialret. Hans afløser kommer fra kommunikationsbranchen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier