Kammeradvokat-formand trækker sig fra speget konkurskarantænesag

Efter bøder og kritik af Kammeradvokatens formand, Boris Frederiksen, i forbindelse med DR-programmet Pengejægerne, dropper den prominente advokat nu ombrust sag om konkurskarantæne. Han forbliver dog kurator.
"I lyset af den af Advokatnævnet udtalte kritik i forhold til konkurskarantænesagen har jeg fundet det naturligt, at retssagen herom overlades til en anden advokat," skriver Kammeradvokat-formand Boris Frederiksen til Berlingske. | Foto: PR
"I lyset af den af Advokatnævnet udtalte kritik i forhold til konkurskarantænesagen har jeg fundet det naturligt, at retssagen herom overlades til en anden advokat," skriver Kammeradvokat-formand Boris Frederiksen til Berlingske. | Foto: PR

Formanden for Poul Schmith/Kammeradvokaten, Boris Frederiksen, trækker sig nu fra konkurskarantænesag, efter han har fået bøde og er blevet hevet i Højesteret i kølvandet på DR-programmet Pengejægerne, skriver Berlingske.

Konkurskarantænesagen handler om bilforhandler Saqib Mustafa, der ufrivilligt optrådte i Pengejægerne, da DR fulgte i hælene på Kammeradvokatens arbejde som kurator.

Efter udsendelsen klagede Saqib Mustafas advokat Christian Kirk Zøllner sidste år til Advokatnævnet, ligesom han ville have Boris Frederiksen fjernet fra sagen.

I sidste måned langede Advokatnævnet en bøde på 40.000 kr. ud til Boris Frederiksen, mens Procesbevillingsnævnet samtidig har sendt klagesagen om at fjerne Boris Frederiksen fra sagen i Højesteret.

Nu har Boris Frederiksen dog forsøgt at komme Højesteret i forkøbet og har ifølge Berlingske trukket sig fra sagen og bedt Sø- og Handelsretten om at udpege en anden advokat til opgaven, ligesom han afstår fra at modtage salær for konkurskarantænesagen.

"I lyset af den af Advokatnævnet udtalte kritik i forhold til konkurskarantænesagen har jeg fundet det naturligt, at retssagen herom overlades til en anden advokat," skriver Boris Frederiksen i en mail til Berlingske, mens Chistian Kirk Zøllner ikke ønsker at kommentere sagen.

Bech-Bruun-partner Michael Serring er i stedet blevet udpeget som ad hoc-kurator på konkurskarantænesagen mod Saqib Mustafa, men konkursboet efter Saqib Mustafas firma Amager Billand ligger fortsat hos Boris Frederiksen.

Medie: Modpart ville holde ung advokat ude af klage over Kammeradvokaten

Kammeradvokat-formand sluger bøde efter omdiskuteret DR-program

Højesteret skal afgøre ombrust slagsmål med Kammeradvokatens formand

Kammeradvokatens formand får bøde for grov tilsidesættelse af god advokatskik

Formand for Kammeradvokaten ryger i Advokatnævnet efter DR-program

Bilforhandler kræver Kammeradvokat-formand fjernet fra sag efter DR-program

DR-program kan bringe Kammeradvokaten på kant med etiske regler

Kritik af DR-dokumentar: "Promoverer Kammeradvokaten som samfundshelten på den hvide hest"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også