Advokat kritiserer Sø- og Handelsretten for sjusk

Sø- og Handelsretten er for hurtig til at give grønt lys til sager om konkurskarantæne, mener advokat. Skifteretten følger blot reglerne, udtaler juridisk sekretariatschef.
Sø- og Handelsretten i København er landets største skifteret. | Foto: Anthon Unger
Sø- og Handelsretten i København er landets største skifteret. | Foto: Anthon Unger

Sø- og Handelsretten er ikke grundig nok, når det kommer til at vurdere sagerne om konkurskarantæne, siger advokaten Karoly Németh i et interview med Berlingske og uddyber, at særligt Kammeradvokaten får frit lejde, når det kommer til at få erhvervsfolk fra konkursramte virksomheder sat i karantæne.

"Sø- og Handelsretten ser ikke, de tænker ikke, men smækker blot deres stempel på, og så er vejen banet for, at Boris Frederiksen (bestyrelsesformand i Kammeradvokaten og en af Danmarks førende konkursadvokater, red.) kan indlede en sag om konkurskarantæne. Min påstand er, at retten i 99,9 pct. af tilfældene følger Boris Frederiksens indstilling," siger Karoly Németh til avisen.

Det afviser Kammeradvokatens bestyrelsesformand, Boris Frederiksen, dog.

"Karoly Némeths udsagn er forkert, og han har ikke faktuelt grundlag for at sige, som han gør," skriver Boris Frederiksen i en mail til Berlingske.

Lotte Wetterling, præsident for Sø- og Handelsretten, har ikke ønsket at udtale sig, mens juridisk sekretariatschef Thomas Finne Andersen oplyser, at Sø- og Handelsretten som hovedregel imødekommer konkursadvokaternes indstilling om konkurskarantæne.

"Efter reglerne skal Skifteretten alene foretage en meget begrænset prøvelse og kun tilsidesætte kurators indstilling, hvis den er åbenbart forkert. Derfor imødekommer Skifteretten som hovedregel kurators indstilling," udtaler Thomas Finne Andersen til mediet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også