AdvokatWatch

Advokat kritiserer Sø- og Handelsretten for sjusk

Sø- og Handelsretten er for hurtig til at give grønt lys til sager om konkurskarantæne, mener advokat. Skifteretten følger blot reglerne, udtaler juridisk sekretariatschef.

Sø- og Handelsretten i København er landets største skifteret. | Foto: Anthon Unger

Sø- og Handelsretten er ikke grundig nok, når det kommer til at vurdere sagerne om konkurskarantæne, siger advokaten Karoly Németh i et interview med Berlingske og uddyber, at særligt Kammeradvokaten får frit lejde, når det kommer til at få erhvervsfolk fra konkursramte virksomheder sat i karantæne.

"Sø- og Handelsretten ser ikke, de tænker ikke, men smækker blot deres stempel på, og så er vejen banet for, at Boris Frederiksen (bestyrelsesformand i Kammeradvokaten og en af Danmarks førende konkursadvokater, red.) kan indlede en sag om konkurskarantæne. Min påstand er, at retten i 99,9 pct. af tilfældene følger Boris Frederiksens indstilling," siger Karoly Németh til avisen.

Det afviser Kammeradvokatens bestyrelsesformand, Boris Frederiksen, dog.

"Karoly Némeths udsagn er forkert, og han har ikke faktuelt grundlag for at sige, som han gør," skriver Boris Frederiksen i en mail til Berlingske.

Lotte Wetterling, præsident for Sø- og Handelsretten, har ikke ønsket at udtale sig, mens juridisk sekretariatschef Thomas Finne Andersen oplyser, at Sø- og Handelsretten som hovedregel imødekommer konkursadvokaternes indstilling om konkurskarantæne.

"Efter reglerne skal Skifteretten alene foretage en meget begrænset prøvelse og kun tilsidesætte kurators indstilling, hvis den er åbenbart forkert. Derfor imødekommer Skifteretten som hovedregel kurators indstilling," udtaler Thomas Finne Andersen til mediet.

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier