AdvokatWatch

Skattestyrelsen udvider advokathold med fremtrædende London-advokat

Efter nederlag ved britisk domstol allierer de danske skattemyndigheder sig nu med kendt advokat i London, mens advokatregningen i forbindelse med udbyttesagen atter vokser.

Der lægges ifølge Politiken 105 mio. kr. oven i Skattestyrelsens egne omkostninger til retssagerne i år, så de kommer op på i alt 635 mio. kr. | Foto: PR/Skattestyrelsen

Skattestyrelsen har føjet den fremtrædende London-advokat Lord Pannick til sit hold af advokater, der lige nu fører en omfattende erstatningssag ved de britiske domstole i kølvandet på udbytteskandalen.

Det skriver Politiken.

Samtidig vokser udgifterne til advokater i sagen, der omfatter mere end 100 personer og selskaber, som ifølge de danske skattemyndigheder var involveret i den formodede svindel med udbytteskat, som kostede den danske statskasse 12,7 mia. kr. i perioden 2012-2015.

Et foreløbigt nederlag ved en domstol i London koster således 400 mio. kr. i sagsomkostninger til modparterne, mens Skattestyrelsens egne omkostninger til retssagerne i år stiger til 635 mio. kr., skriver avisen.

Skattestyrelsen har ifølge Politiken ikke ønsket at stille op til interview, men oplyser i et skriftligt svar, at man "sammen med Kammeradvokaten har overvejet, hvordan styrelsen stiller sig bedst muligt i forhold til appelsagens behandling".

Skattestyrelsen skal betale 400 millioner i aconto til sagsomkostninger efter nederlag

Juraprofessorer kritiserer strategi i udbyttesagen: Advokater er åbenlyse vindere

Advokatregning i udbytteopgør løber i vejret 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier