AdvokatWatch

Skattestyrelsen udvider advokathold med fremtrædende London-advokat

Efter nederlag ved britisk domstol allierer de danske skattemyndigheder sig nu med kendt advokat i London, mens advokatregningen i forbindelse med udbyttesagen atter vokser.

Der lægges ifølge Politiken 105 mio. kr. oven i Skattestyrelsens egne omkostninger til retssagerne i år, så de kommer op på i alt 635 mio. kr. | Foto: PR/Skattestyrelsen

Skattestyrelsen har føjet den fremtrædende London-advokat Lord Pannick til sit hold af advokater, der lige nu fører en omfattende erstatningssag ved de britiske domstole i kølvandet på udbytteskandalen.

Det skriver Politiken.

Samtidig vokser udgifterne til advokater i sagen, der omfatter mere end 100 personer og selskaber, som ifølge de danske skattemyndigheder var involveret i den formodede svindel med udbytteskat, som kostede den danske statskasse 12,7 mia. kr. i perioden 2012-2015.

Et foreløbigt nederlag ved en domstol i London koster således 400 mio. kr. i sagsomkostninger til modparterne, mens Skattestyrelsens egne omkostninger til retssagerne i år stiger til 635 mio. kr., skriver avisen.

Skattestyrelsen har ifølge Politiken ikke ønsket at stille op til interview, men oplyser i et skriftligt svar, at man "sammen med Kammeradvokaten har overvejet, hvordan styrelsen stiller sig bedst muligt i forhold til appelsagens behandling".

Skattestyrelsen skal betale 400 millioner i aconto til sagsomkostninger efter nederlag

Juraprofessorer kritiserer strategi i udbyttesagen: Advokater er åbenlyse vindere

Advokatregning i udbytteopgør løber i vejret 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Efterårsferien blev skudt i gang med nyheden om, at Horten får ny ledende partner til nytår. Derudover satte undersøgelse fokus på danskernes holdning til lokale advokater, mens afsat kurator fik lov til at bringe Højesteret på banen efter "vidtgående" afgørelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier