AdvokatWatch

Initiativ mod krænkelser i advokatfirmaer klar – men "arbejdet bliver aldrig slut"

Danske Advokater fik kritik for at være langsomme i optrækket, da debatten om sexisme og krænkelser for alvor kom på dagsordenen i Danmark. Nu kickstarter organisationen et arbejde uden ende med en rapport på 43 sider og værktøjer målrettet advokater.

Sidste år satte Danske Advokater sig for at undersøge omfanget af krænkelser i den danske advokatbranche, og nu er brancheforeningen klar med værktøjer til advokaterne. | Foto: Ted S. Warren/AP/Ritzau Scanpix

"Jeg holder altid døren for en smuk kvinde," siger en ældre partner, da han møder en kvindelig kollega ved indgangen. I et andet firma omtaler en partner kvindelige advokater som "pigebørn", mens en chef i en afdeling fortæller højt på kontoret om sine seksuelle præferencer.

Der findes utallige eksempler på kommentarer og adfærd, der kan virke sexistisk eller krænkende. Og det vil Danske Advokater nu forsøge at få advokatvirksomhederne til at tale om med en række af værktøjer og en rapport.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Dommers adfærd på Facebook kom igen i fokus i denne uge, hvor Dansk Folkeparti holdt sommergruppemøde. Derudover fandt historier om blandt andet erhvervsjurister og barselsvilkår vej til spalterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier