AdvokatWatch

Initiativ mod krænkelser i advokatfirmaer klar – men "arbejdet bliver aldrig slut"

Danske Advokater fik kritik for at være langsomme i optrækket, da debatten om sexisme og krænkelser for alvor kom på dagsordenen i Danmark. Nu kickstarter organisationen et arbejde uden ende med en rapport på 43 sider og værktøjer målrettet advokater.

Sidste år satte Danske Advokater sig for at undersøge omfanget af krænkelser i den danske advokatbranche, og nu er brancheforeningen klar med værktøjer til advokaterne. | Foto: Ted S. Warren/AP/Ritzau Scanpix

"Jeg holder altid døren for en smuk kvinde," siger en ældre partner, da han møder en kvindelig kollega ved indgangen. I et andet firma omtaler en partner kvindelige advokater som "pigebørn", mens en chef i en afdeling fortæller højt på kontoret om sine seksuelle præferencer.

Der findes utallige eksempler på kommentarer og adfærd, der kan virke sexistisk eller krænkende. Og det vil Danske Advokater nu forsøge at få advokatvirksomhederne til at tale om med en række af værktøjer og en rapport.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Efterårsferien blev skudt i gang med nyheden om, at Horten får ny ledende partner til nytår. Derudover satte undersøgelse fokus på danskernes holdning til lokale advokater, mens afsat kurator fik lov til at bringe Højesteret på banen efter "vidtgående" afgørelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier