Foldschack efter års kamp i Syrien-sag: "Jeg har aldrig, aldrig oplevet noget så rørende"

Det er kulminationen på flere års arbejde for advokat Knud Foldschack, når 14 danske børn bliver hentet hjem fra syriske fangelejre.
"Jeg er sgu lige ved at græde," lyder det fra advokat Knud Foldschack, efter 14 danske børn nu bliver hentet hjem fra syriske fangelejre. | Foto: Mads Nissen
"Jeg er sgu lige ved at græde," lyder det fra advokat Knud Foldschack, efter 14 danske børn nu bliver hentet hjem fra syriske fangelejre. | Foto: Mads Nissen

14 danske børn og tre mødre, der sidder i syriske fangelejre, kan nu se frem til at blive hentet til Danmark, og dermed kan advokat Knud Foldschack ånde lettet op efter flere års intenst arbejde med sagen, skriver Berlingske.

Sagen har fyldt stort set hele Foldschacks skrivebord på det seneste, og det er en af karrierens vigtigste sejre, at regeringen nu har ombestemt sig i sagen.

"Jeg har vundet mange retssager, jeg har oplevet mange bevægende ting, men jeg har aldrig, aldrig oplevet noget så rørende som dette. Det er ubeskriveligt," siger Knud Foldschack, der repræsenterer to af kvinderne, til Berlingske.

"Jeg er sgu lige ved at græde," lyder det fra advokaten, der mener, at sagen er en sejr for dansk moral, etik og retssikkerhed.

Der er yderligere fem børn med dansk tilknytning i lejrene, som ikke umiddelbart kommer hjem, fordi deres mødre har fået frataget deres danske statsborgerskab.

Advokat bliver Enhedslistens spidskandidat i København

Advokatkontor laver generationsskifte og satser på vækst med markant flere partnere

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også