Advokat bliver Enhedslistens spidskandidat i København

Bestyrelsen i Enhedslisten København indstiller Line Barfod, der er partner i advokatfirmaet Foldschack, Forchhammer, Dahlager & Barfod, som borgmesterkandidat efter urafstemning.
Line Barfod er spidskandidat for Enhedslisten ved efterårets valg til borgerrepræsentationen i København. | Foto: Annika Byrde
Line Barfod er spidskandidat for Enhedslisten ved efterårets valg til borgerrepræsentationen i København. | Foto: Annika Byrde
AF RITZAU

Det tidligere mangeårige folketingsmedlem Line Barfod, der er advokat og medejer af Foldschack, Forchhammer, Dahlager & Barfod Advokatpartnerselskab, bliver Enhedslistens borgmesterkandidat ved kommunalvalget. Det finder sted 16. november.

Det skriver Enhedslisten København i en pressemeddelelse.

Et stort flertal af Enhedslistens medlemmer i København har ved en vejledende urafstemning peget på Barfod. Det skriver partiet.

Formelt indstiller bestyrelsen i Enhedslisten København nu Barfod som spidskandidat. Og så skal partiets medlemmer i København give grønt lys ved den årlige generalforsamling 6. februar.

"Enhedslisten er et af de største partier i København, og vi skal blive endnu stærkere," siger Barfod i en pressemeddelelse.

"For der er brug for nye tanker og idéer til, hvordan vi går forrest i klimakampen, og hvordan vi får flere boliger, som almindelige københavnere har råd til."

"En by, hvor mennesker ramt af sygdom og arbejdsløshed får hjælp i stedet for at blive jaget rundt i systemet," siger hun.

Barfod var kortvarigt medlem af Folketinget tilbage i 1998. Hun var fast medlem af Folketinget fra 2001 til 2011. Herefter faldt hun for Enhedslistens rotationsprincip.

I sin tid i Folketinget var Barfod blandt andet kommunalordfører. Og hun var en markant stemme, når partiet kritiserede den daværende borgerlige regering. I dag arbejder hun som advokat.

Nuværende teknik- og miljøborgmester i København Ninna Hedeager Olsen (EL) stiller ikke op som partiets spidskandidat ved kommunalvalget.

Enhedslisten fik 18,4 procent af stemmerne i København ved det seneste kommunalvalg. Det blev afholdt i november 2017.

Det betød, at partiet blev næststørst i borgerrepræsentationen. Med 11 af 55 pladser. Kun Socialdemokratiet blev større med 15 pladser.

Adspurgt om, hvorvidt Barfod vil gå efter at blive Københavns overborgmester, svarede hun til Politiken i november sidste år:

"Det vil jo kræve, at der er et flertal på rådhuset for det. Så det må komme an på Enhedslisten og de andre partier. Enhedslisten er ikke bange for indflydelsen."

"Men hvordan valget går, og hvordan det falder ud ved konstitueringen, det er alt for tidligt at tale om."

Advokat vil være Enhedslistens spidskandidat i København

Advokatkontor laver generationsskifte og satser på vækst med markant flere partnere

Juraprofessor vil være borgmester

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også