Advokatregning i sag mod Roskilde Bank-ledelse holdes hemmelig

Erhvervsminister afviser at oplyse, hvad staten har brugt på advokater i sagen mod Roskilde Bank-ledelsen. "Det virker helt barokt," siger Venstre-politiker.
Roskilde Bank var en af de banker, der kollapsede i forbindelse med finanskrisen. | Foto: Sara Galbiati
Roskilde Bank var en af de banker, der kollapsede i forbindelse med finanskrisen. | Foto: Sara Galbiati

Det er ikke muligt at oplyse, hvor meget staten har brugt på advokater i sagen mod den tidligere ledelse i Roskilde Bank. Så kontant var beskeden ifølge Børsen fra erhvervsminister Simon Kollerup (S) på et åbent samråd torsdag.

"Så skal murerne, elektrikeren, eller hvad det ellers må være, heller ikke gennemgås af nogen som helst. Det virker helt barokt," sagde Preben Bang Henriksen (V) fra Folketingets erhvervsudvalg på samrådet ifølge avisen.

Erhvervsministeren oplyste, at advokatregningen er fortrolig, da det er nødvendigt for at kunne få gode priser, når staten har brug for advokatbistand.

Preben Bang Henriksen, der selv er advokat, havde indkaldt til samrådet for at få vished om, hvor sagen stod. Ledelsen i den krakkede bank blev stævnet i 2010, og sagen forventes først afsluttet ved Højesteret i november 2022.

Finansiel Stabilitet har brugt ca. 815 mio. kr. på retsopgøret mod bankledelser, skrev Jyllands-Posten i foråret 2020. Af de penge er 500 mio. kr. brugt på advokatregninger i forbindelse med undersøgelser og retssager.

Roskilde Bank var en af de banker, der kollapsede i forbindelse med finanskrisen.

Massive banksager har lagt tungt pres på domstolene i årevis

Landsdommer om store banksager: "Det er enormt ressourcetungt"

Staten har brugt 815 mio. kr. på retsopgøret mod bankledelser 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også