AdvokatWatch

Strid med entreprenørfirmaer koster kommune milliondyr advokatregning

Faxe Kommune har brugt millioner af kroner på københavnske advokater i konflikt vedrørende skolebyggeri.

Kommunen har blandt andet betalt en advokatregning på godt 2 mio. kr. i forbindelse med striden. | Foto: Joachim Adrian

En konflikt mellem Faxe Kommune og de ansvarlige entreprenører for et skolebyggeri har blandt andet kostet dyrt i advokatregninger, skriver Sjællandske.

Den sydsjællandske kommune har således betalt et salær til Sirius Advokater i København på knap 2,06 mio. kr., skriver lokalmediet på baggrund af en aktindsigt.

"Det er en stor advokatregning, men det er ikke godt at vide, hvordan det var gået, hvis vi ikke havde haft advokaterne til at bistå os," siger Eli Jacobi Nielsen (DF), der er formand for Faxe Kommunes teknik- og miljøudvalg, til Sjællandske.

Byggeriet af Vibeengskolen i Haslev har skabt mange problemer for kommunen, da besværligheder som blød bund, arkæologiske fund og manglende asfalt førte til et skred i tidsplanen og en stigning i prisen fra 135 mio. kr. til 155 mio. kr.

Det skabte en konflikt mellem kommunen og entreprenørerne Bent Nygaard Sørensen, Brdr. Thybo og rådgiveren Arkitema, hvilket førte til to voldgiftssager, som endte med, at kommunen skulle betale 10,8 mio. kr. til modparterne, mens entreprenørerne skulle betale 8,2 mio. kr. til kommunen.

Intet loft over Fredericias advokatregning til borgmesterundersøgelse

Kommunale jurister drukner i overflod af henvendelser efter borgmesterexit 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier