AdvokatWatch

Kuratorforeningen uenig i anbefalinger om mere konkurrence

Kuratorforeningen stiller sig kritisk over for konklusionerne i rapporten om konkurrencen i advokatbranchen. Advokaterne, der tjener store penge på konkurser, mener ikke, at en ændring af skifteretternes faste paneler gør en forskel.

Der er ikke god nok konkurrence om konkurssager, mener Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. | Foto: Colourbox

I Konkurrencerådets nye rapport om advokatbranchen anbefales det, at konkurrencen om udpegningen til et kuratorhverv skal styrkes. Rådet påpeger, at det ofte er de samme advokater der bliver udpeget, og at disses salærer for opgaverne er for ugennemsigtige.

"Det anbefales, at de faste kuratorer og kuratorpaneler, som i dag findes ved flere skifteretter, Sø- og Handelsretten og Gældsstyrelsen, ikke automatisk genudpeges og at jobbet således slås op løbende. Det skaber løbende en form for konkurrence om stillingerne, og gør det lettere for andre end advokater at komme i betragtning," skriver Konkurrencerådet i rapporten.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Kammeradvokatens topchef Jens Bødtcher-Hansen håber på ro omkring den ombruste kammeradvokatordning, sagde han i ugens løb. Derudover bød ugen på historier om blandt andet udfordringer med at få møderet for landsret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier