AdvokatWatch

Gældsstyrelsen kasserer kurator i konkursbo og udpeger i stedet Boris Frederiksen

Gældsstyrelsen har specifikt ønsket at Kammeradvokatens formand skulle indsættes som kurator efter webshop-konkurs.

"Gældsstyrelsen havde nogle synspunkter om den siddende kurator, som jeg ikke rigtig kan komme nærmere," siger Boris Frederiksen, bestyrelsesformand hos Kammeradvokaten, til Berlingske. | Foto: Torben Stroyer/ERH

En af stifterne af Smilebright, der stod bag en webshop med produkter til hjemmetandblegning, afleverede i september konkursbegæring for selskabet, og i oktober tog Skifteretten i Hillerød selskabet under konkursbehandling.

Der var oprindelig udpeget en anden kurator, men Gældsstyrelsen har specifikt ønsket at få Boris Frederiksen, bestyrelsesformand hos Kammeradvokaten, indsat som kurator i konkursboet i stedet. Det er ukendt, hvem den anden kurator er. Det skriver Berlingske.

"Gældsstyrelsen havde nogle synspunkter om den siddende kurator, som jeg ikke rigtig kan komme nærmere. Ved egne konkursbegæringer kan der være tale om, at selskabet måske peger på en kurator, man som kreditor måske synes er lidt for tæt på selskabet," siger Boris Frederiksen til Berlingske.

Flere medier har beskrevet, at Smilebright er en del af en webshopkarrusel, som et aarhusiansk netværk står bag. Netværket har en lang række webshopper bag sig, der er blevet stærkt kritiseret af forbrugere, og i flere medier er produkterne blevet beskrevet som værdiløse eller defekte.

Personerne Emil Schmidt og Frederik Sørensen, der står bag Smilebright, har ikke ønsket at udtale sig, skriver Berlingske. Boris Frederiksen er også udpeget som kurator i et andet af Emil Schmidts selskaber, der er taget under konkursbehandling.

Habilitetsspørgsmål melder sig blandt kuratorer i coronakrisens konkursboer

Advokat angriber praksis med kuratorvalg

Kammeradvokat-formand slæbt i retten i strid om salær i konkursbo 

Mere fra AdvokatWatch

Fem byretter tager nu digitalt skridt med ny skifteportal

Ny digital skifteportal, der tirsdag lanceres i fem pilotretter, skal modernisere og forenkle det administrative arbejde med dødsboer. ”Vi har helt klart et efterslæb med digitalisering i domstolene,” lyder det fra it-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier