AdvokatWatch

Advokat angriber praksis med kuratorvalg

Det svarer til, at man som tiltalt i en retssag kan medbringe sin egen dommer, siger advokat om praksis, hvor kuratorer selv vælger medkuratorer i konkursboer, hvor der kan være interessekonflikter.

Sø- og Handelsretten har inden for kort tid frataget to advokater deres kuratorhverv i nogle af coronakrisens konkursboer på grund af inhabilitet. | Foto: Anthon Unger

Det dur ifølge advokat Kristian Elvang ikke, at kuratorer selv kan vælge medkuratorer i konkursboer, hvor kuratoren kan have interessekonflikter, skriver Berlingske.

"Problemet er et udslag af en praksis, hvor skifteretten giver nogle kuratorer mulighed for at udpege egne kontrollanter. Det svarer til, at man som tiltalt i en retssag kan medbringe sin egen dommer. Jeg forstår ikke, at konkursadvokaterne og Sø- og Handelsretten ikke kan se, at det er problematisk," siger Kristian Elvang til avisen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Kammeradvokatens topchef Jens Bødtcher-Hansen håber på ro omkring den ombruste kammeradvokatordning, sagde han i ugens løb. Derudover bød ugen på historier om blandt andet udfordringer med at få møderet for landsret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier