AdvokatWatch

Glohedt marked for virksomhedshandler

Markedet for virksomhedshandler er i gang med et stort comeback.

Vestas stod for en af årets sidste virksomhedshandler med sit køb af en andel i Copenhagen Infrastructure Partners. | Foto: Martin Lehmann/Politiken/Ritzau Scanpix

Trods et turbulent og uforudsigeligt år er markedet for virksomhedshandler nu i gang med et stort comeback. I kroner og øre er der tale om næsten samme niveau som 2019.

Det skriver Børsen.

Tilbage i første halvår af 2020 lammede coronapandemien for alvor de økonomiske aktiviteter, og derved blev adskillige virksomhedshandler droppet.

Alligevel har årets seneste måneder vist, at markedet for virksomhedshandler – det såkaldte M&A-marked – er ved at vokse sig stort igen.

Tidligere i december valgte A.P. Møller Mærsk Holding at købe Faerch Group for 14 mia. kr, Molslinjen blev solgt til EQT for et stort milliardbeløb, og Nets blev tilbage i november solgt for 45 mia. kr.

Den seneste milliardhandel var i fredags, hvor Vestas købte sig ind i Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), oplyser Børsen.

"Vi ventede, at det skulle blive et super godt år, men så dumpede vi ned i et hul i marts, april, maj og henover sommeren. Vi troede, at 2020 ville være tabt, men så kom det lige pludselig i gang alligevel," siger Thomas Knaack, som er meddirektør i Danske Bank, til Børsen.

Ifølge Danske Banks opgørelse ligger antallet af virksomhedshandler på 397 i indeværende år, hvilket er 19 pct. under 2019 – til gengæld er der tale om omtrent samme værdi som forrige år.

Den høje M&A-aktivitet ventes at fortsætte, hvor særligt et kommende salg af den danske designkomet Ferm Living har vagt opmærksomhed, skriver Børsen.

Buldrende aktiemarkeder sætter fut i køb og salg af danske virksomheder

De kreative firmahandler blomstrer efter coronanedlukning

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Brikkerne er ved at falde på plads i ny national efterforskningsenhed, og i denne uge satte chefanklageren ord på processen. Derudover bød ugen på historier om blandt andet specialistmangel, embedsmænd i retten og DLA Pipers ejendomsambitioner.

Dommerformand afviser behov for øget specialisering i skattesager

Formanden for dommerforeningen mener ikke, at der er nogen grund til at samle skattesager på færre byretter, som skatteadvokater har foreslået. "Jeg synes ikke, at man har belæg for at sige, at ikkespecialisering er udtryk for, at afgørelserne er forkerte," siger han.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier