Fredericia Kommune hyrer to advokatfirmaer efter borgmesterexit

To af landets største advokatfirmaer er blevet hyret af Fredericia Kommune efter kritiske historier om den afgående borgmester Jacob Bjerregaard.
Fredericia-borgmester Jacob Bjerregaard (S), der har været genstand for en række kritiske historier i Ekstra Bladet, har valgt at stoppe på posten. | Foto: Mathias Svold/IND
Fredericia-borgmester Jacob Bjerregaard (S), der har været genstand for en række kritiske historier i Ekstra Bladet, har valgt at stoppe på posten. | Foto: Mathias Svold/IND

I kølvandet på en række kritiske historier i Ekstra Bladet om afgående borgmester Jacob Bjerregaard (S) har Fredericia Kommune hyret advokatfirmaerne Bech-Bruun og Horten, skriver Ekstra Bladet.

Avisen har blandt andet beskrevet, hvordan Jacob Bjerregaard fik fingrene i en attraktiv grund ved tilsyneladende at snige sig uden om udbudsreglerne.

Stort set samtidig med historierne har Jacob Bjerregaard valgt at stoppe som borgmester. Han har ikke selv anført de kritiske historier som årsag til det pludselige stop, men han vidste, historierne var på vej, eftersom Ekstra Bladet igennem lang tid har forsøgt at få aktindsigt i dokumenter om købet af grunden.

Afsløringen har fået Ankestyrelsen til at afkræve en redegørelse fra Fredericia, og det er i den forbindelse, kommunen har hyret advokaterne.

Horten skal vurdere grundsalget i forhold til udbudsloven, mens Bech-Bruun skal se på kommunens håndtering af aktindsigtsanmodninger i sagen.

Bech-Bruun afviser Plesners trussel mod Kolding-politikere

Kromann Reumert skal undersøge Frank Jensens krænkelsessager

Virksomheder pudser advokatfirma på kommune i strid om havneplan

Odense freder Horten trods heftig kritik: "Vi er generelt godt tilfredse"

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også