Aarhus holder Bech-Bruun inde i varmen – afventer dom i udbyttesøgsmål

Skattestyrelsens milliardkrav mod Bech-Bruun i forbindelse med udbyttesagen får ikke betydning for Aarhus Kommunes samarbejde med advokatfirmaet på den korte bane.
På rådhuset i Aarhus har økonomiudvalget besluttet at afvente dom i erstatningssag mod Bech-Bruun. | Foto: Ernst van Norde
På rådhuset i Aarhus har økonomiudvalget besluttet at afvente dom i erstatningssag mod Bech-Bruun. | Foto: Ernst van Norde

Det får på den korte bane ingen konsekvenser for Aarhus Kommunes samarbejde med Bech-Bruun, at Skattestyrelsen i foråret anlagde en erstatningssag på 1,2 mia. kr. mod advokatfirmaet.

Kommunens økonomiudvalg har således besluttet at afvente en dom i sagen, hvor Skattestyrelsen og Advokatfirmaet Poul Schmith/Kammeradvokaten mener, at Bech-Bruun har ydet ulovlig rådgivning til den tyske bank North Channel Bank om refusion af udbytteskat. Det oplyser kommunens presseafdeling over for AdvokatWatch.

Da sagen rullede i foråret, sagde Aarhus-borgmester Jakob Bundsgaard (S), at han overvejede at droppe firmaet.

"Det er klart, at hvis Bech-Bruun har deltaget i aggressiv skatteplanlægning eller medvirket til unddragelse af skattebetaling til den danske statskasse, så er det endog meget vanskeligt at se, hvordan vores samarbejde med Bech-Bruun kan fortsætte," udtalte Jakob Bundsgaard tilbage i april.

Bech-Bruun har kategorisk nægtet at have gjort noget forkert og har redegjort for forløbet over for kommunen. Og det har altså indtil videre sikret advokatfirmaets plads blandt kommunens faste advokater.

Det kan dog blive en kort fornøjelse, eftersom Bech-Bruuns aftale med Aarhus Kommune udløber 31. november.

Som AdvokatWatch tidligere har skrevet, har kommunen sendt sine advokatopgaver i udbud, da de hidtidige aftaler udløber.

De seneste fire år har kommunen haft rammeaftaler med ti advokatfirmaer, herunder Bech-Bruun, men i det nye udbud bliver antallet reduceret.

Derfor kan maksimalt seks af de nuværende ti advokatfirmaer med en rammeaftale genvinde opgaven, der har en samlet værdi af omkring 20 mio. kr. om året.

Aarhus Kommune har endnu ikke offentliggjort, hvilke firmaer der vinder det nye udbud.

Udbyttesag spøger hos Bech-Bruun i kamp om Aarhus-udbud

Advokatfirmaer klar til at slås om kommunale millionkontrakter

Aarhus sender sine advokatopgaver i udbud – men opruster samtidig internt

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Troels Tuxen, partner hos Bech-Bruun, har som kurator allieret sig med kapitalfond i sagen, hvor Christian Stadil, hans far og en tidligere direktør i familiens konkursramte rederi er blevet sagsøgt. | Foto: Pr / Bech-bruun

Ugens bedste historier på AdvokatWatch