AdvokatWatch

Sultne Aarhus-advokater går efter flere sjællandske kunder med hovedstadskontor

Det jyske advokatfirma Hulgaard Advokater slår næste år dørene op i hovedstadsområdet for at få bedre fodfæste på det sjællandske marked. Geografi betyder noget, lyder det fra indehaver, som nu får selskab i ejerkredsen.

Hulgaard Advokater har i dag kontorer i de jyske byer Kolding og Aarhus. Næste år regner advokatfirmaet med at plante et flag på Sjælland. | Foto: Hulgaard Advokater / PR

Øjvind Hulgaard har nu fundet den rette partner til at give speederen et ekstra tryk i forhold til at udvide butikken.

Det fortæller den 55-årige advokat, der ejer og driver Hulgaard Advokater i Aarhus og Kolding, i et interview med AdvokatWatch, efter han har fået TVC-partner Peter Lunau Larsen ombord.

Et nyt kontor i hovedstadsområdet skal for eksempel gøre det nemmere at få nye kunder på Sjælland.

"Der er ikke særligt mange advokatkontorer med speciale inden for skat og afgifter, og derfor mener vi, at vi vil kunne udvide vores kundebase, hvis vi er repræsenteret i hovedstadsområdet," siger Øjvind Hulgaard.

Han regner med at slå dørene op i København i løbet af næste år, og målet er hurtigt at blive tre jurister i hovedstaden.

"Når vi snakker med en kunde i København, så mærkes den geografiske afstand. Selv om 90 pct. kan ordnes på distancen, er det rart at kunne mødes om de sidste 10 pct., og der betyder geografi noget," lyder det.

Hulgaard Advokater er et erhvervsorienteret advokatfirma med 16 medarbejdere, heraf syv advokater, som primært beskæftiger sig med skatteret, generationsskifter og forsyningsvirksomhed.

Kunderne er fortrinsvis mellemstore og privatejede virksomheder i hele landet, men der er klart flest jyske kunder i forretningen.

Benarbejdet er i gang

Øjvind Hulgaard, der var med til at stifte Hulgaard Advokater for 25 år siden, har allerede en advokat på landjorden, som skal løbe angrebet på det nye territorie i gang.

Det drejer sig om Kristine Wagner, som sidste år flyttede til Sjælland. Hun er i dag enten ude hos kunderne eller arbejder hjemmefra.

"Hun har blandt andet brugt tid på at opdyrke kunder derovre, så det gør det lettere for os at etablere os," siger Øjvind Hulgaard.

"En person er dog ikke nok, så vi kommer til at ansætte nye folk derovre," tilføjer han.

I alt er målet at nå 25 ansatte i advokatfirmaet, heraf 17-18 jurister. Nye medarbejdere skal lokkes til fra konkurrenterne, som ifølge Hulgaard er de fire store revisionshuse, der hungrer efter større lunser af det juridiske marked, de store advokatvirksomheder og specialistkontorer som eksempelvis TVC.

"De store revisionsfirmaer har store skatteafdelinger, så det er dem, vi er oppe imod, og det er det, der er forklaringen på, at der ikke er så mange advokater, der beskæftiger sig med skatteret," siger Øjvind Hulgaard.

Ombord som ejer

Hans nye makker, Peter Lunau Larsen, kommer til efter to år som partner i TVC Advokatfirma, hvor han indtil for nylig var en del af bestyrelsen.

Lunau Larsen bliver kapitalejer hos Hulgaard Advokater med en ejerandel på omkring 40 pct., oplyser Øjvind Hulgaard, der ejer de resterende 60 pct.

"Vækststrategien er ikke ny, men med Peter ombord kommer der et lokomotiv mere til at trække den udvikling," siger Øjvind Hulgaard.

Han fortæller, at det var Peter Lunau Larsen, der tog fat i ham hen over efteråret.

"Jeg har aldrig haft en ambition om, at jeg skulle drive det her alene, og nu mener jeg, at jeg har fundet den rette partner."

Øjvind Hulgaard er tidligere blevet flankeret af partnere, men i 2015 trådte både René Lykke Wethelund og Jan Østergaard ud som medejere, fremgår det af virksomhedsregistret.

Sidste år landede bruttofortjenesten på 7,2 mio. kr., hvilket er en stigning på godt 20 pct. i forhold til 2018, hvor den lød på lige knap 6 mio. kr. Samtidig steg personaleomkostningerne med 21 pct. til 6,9 mio. kr., fremgår det af selskabets seneste regnskab.

Selskabets egenkapital er ultimo 2019 opgjort til 920.720 kr.

Aarhus-advokater henter partner i TVC og planlægger nyt kontor i København

Fremtrædende advokat stopper som formand for TVC

TVC vil ikke associeres med kriminelle – men partnere knyttes til berygtet spekulant 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier