AdvokatWatch

Kvinder i Socialdemokratiet har ikke tillid til advokatordning om krænkelsessager

Flere kvinder i Socialdemokratiet tør ikke benytte sig af muligheden for at gå til advokatfirmaet Norrbom Vinding, der er hyret ind for at håndtere krænkelsessager i partiet.

Socialdemokratiets partisekretær, Jan Juul Christensen, har ansvar for advokatordningen. | Foto: René Schütze

Socialdemokratiet hyrede i slutningen af september advokatfirmaet Norrbom Vinding til at undersøge henvendelser om krænkelser, som medlemmer af partiet har oplevet.

Men advokatfirmaet får måske ikke så mange henvendelser som forventet, og det skyldes, at der blandt flere socialdemokratiske kvinder ikke er tillid til hverken advokatordningen eller partiledelsens håndtering af henvendelser, skriver DR.

"Jeg hører enormt meget bekymring for, hvordan den bliver brugt. Om anonymiteten og sikkerheden i at bruge den. Det afspejler, at der generelt er en mistillid til, hvordan ledelsen har håndteret sagerne tidligere," siger Lea Fridberg, der er kandidat til Københavns Borgerrepræsentation for Socialdemokratiet, til mediet.

DR har været i kontakt med en ung socialdemokratisk kvinde, der er aktiv i partiet, som ikke tør fortælle om en krænkelsesepisode med en "magtperson" i Socialdemokratiet.

Efter advokaterne har lavet en sagsfremstilling, er det Socialdemokratiets partisekretær, Jan Juul Christensen, der skal tage stilling til de næste skridt i forløbet, og det er angiveligt processen efter sagsfremstillingen ender hos partisekretæren, der også skaber usikkerhed hos kvinderne.

Jan Juul Christensen opfordrer over for DR til, at kvinderne benytter sig af advokatordningen og garanterer, at partiet vil handle på oplysningerne, de får fra Norrbom Vinding.

Socialdemokratiet har hyret advokatfirma til sexisme-sager

Advokatfirma skal undersøge sag om Frank Jensen

Advokater skal stå for whistleblowerordning mod krænkelser i Folketinget

Endnu et advokatfirma hyret til at undersøge krænkelser

Advokat opfordrer til whistleblowerordning for at dæmme op for krænkelsessager 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier