AdvokatWatch

Advokatfirma skal undersøge sag om Frank Jensen

Jyllands-Postens historie om flere krænkelser foretaget af Frank Jensen (S) skal nu undersøges af advokatfirmaet Norrbom Vinding, som Socialdemokratiet har hyret til at undersøge henvendelser om krænkelser i partiet.

Frank Jensen (S) bliver nu genstand for den advokatundersøgelse, som partiet har hyret selskabet Norrbom Vinding til. | Foto: Martin Sylvest

For at bekæmpe krænkende adfærd har Socialdemokratiet før etableret en ordning med et advokatfirma, der skal tage hånd om sager med krænkelser.

Det samme advokatfirma er lørdag blevet bedt om også at se på sagen om Frank Jensen (S), der tidligere har krænket to kvinder gennem fysiske berøringer.

Det fortæller Jan Juul Christensen, partisekretær i Socialdemokratiet, som dog ikke nævner advokatvirksomhedens navn, men partiet har tidligere oplyst til Rizau, at der er tale om firmaet Norrbom Vinding.

Sagen om Frank Jensen, der er overborgmester i København og næstformand i Socialdemokratiet, er blevet beskrevet lørdag i Jyllands-Posten.

"Vi har vedtaget nogle retningslinjer og etableret en uafhængig advokatordning. Der har jeg nu taget initiativ til, at den her advokatordning skal gennemgå de ting, der er kommet frem i Jyllands-Posten i forhold til Frank Jensen," siger Jan Juul Christensen.

Hånd op under kjolen

I Jyllands-Postens historie er Maria Gudme en af de to kvinder, der fortæller om episoderne. Hun er i dag folkevalgt til regionsrådet i Hovedstaden.

I 2012 var hun 23 år, og på et værtshus med en række andre socialdemokrater endte hun med at sidde ved siden af Frank Jensen.

Her lagde han sin hånd på hendes lår, og derefter førte han den længere op ad hendes lår op under hendes kjole, beskriver hun.

I et Facebook-opslag skriver Frank Jensen lørdag, at episoder og detaljer kan opleves forskelligt. Uden at nævne Maria Gudmes navn konstaterer han, at en tidligere ansat efter et budgetseminar "oplevede grænseoverskridende adfærd fra min side".

"Det vil jeg gerne undskylde," tilføjer Frank Jensen uden i øvrigt at kommentere episoden.

Jan Juul Christensen er enig med sin partifælle i, at der er blevet begået fejl.

"Frank Jensen har været ude at beklage og undskylde. Jeg mener også, at sådan som de historier er beskrevet, så burde de selvfølgelig ikke være foregået. Derfor er det alvorlige ting, som er kommet frem. Og det er nu det, der også skal kigges på via advokatfirmaet og advokatundersøgelsen," siger Jan Juul Christensen.

Endnu et advokatfirma hyret til at undersøge krænkelser

Socialdemokratiet har hyret advokatfirma til sexisme-sager 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Dommers adfærd på Facebook kom igen i fokus i denne uge, hvor Dansk Folkeparti holdt sommergruppemøde. Derudover fandt historier om blandt andet erhvervsjurister og barselsvilkår vej til spalterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier