AdvokatWatch

Advokater kritiserer manglende beskyttelse af mænd der beskyldes for krænkelser

Flere forsvarsadvokater vurderer, at bl.a. de personer, der i medierne er blevet beskyldt for at være seksuelle krænkere, ville have en god sag, hvis de gik til domstolene for at føle sig udsat for bagvaskelse og injurier, skriver Ekstra Bladet.

Forsvarsadvokat Henrik Stagetorn er blandt advokaterne, der står frem og slår alarm over processen, der har ført til, at flere mænd har mistet deres job som konsekvens af at blive beskyldt for seksuelle krænkelser i medierne. | Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

En række forsvarsadvokater står frem og kritiserer processen, som har resulteret i, at flere mænd har mistet deres job, efter de er blevet beskyldt for seksuelle krænkelser. Det skriver Ekstra Bladet.

Ifølge flere er der grundlag for en god sag, hvis de mænd, der bl.a. er udpeget i medierne som krænkere, påstod sig udsat for bagvaskelse og injurier, men fordi det formentlig vil gøre omtalen værre, er det de færreste, der kunne finde på det, lyder det fra forsvarsadvokat Henrik Stagetorn.

"Det er derfor, jeg siger, at dem, der bliver udsat for det her, virker ret retsløse," siger han til Ekstra Bladet.

Han får opbakning fra forsvarsadvokat Rune Berggren Brøndal Pedersen, der ser et centralt problem i, at flere af de omtalte krænkelsessager ikke er omfattet af straffelovens bestemmelser.

"Men de bliver i øjeblikket behandlet som sådan i offentligheden, hvor man udpeger mestendels mænd som krænkere, og kræver, at de bliver stillet til ansvar. Hvis det foregik indenfor strafferetten, ville man som sigtet eller tiltalt være omfattet af en beskyttelse," siger Rune Berggren Brøndal Pedersen til Ekstra Bladet.

Advokater skal stå for whistleblowerordning mod krænkelser i Folketinget

Danske Advokater klar med initiativer mod krænkelser efter kritik: "Vi er blevet klogere" 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Dommers adfærd på Facebook kom igen i fokus i denne uge, hvor Dansk Folkeparti holdt sommergruppemøde. Derudover fandt historier om blandt andet erhvervsjurister og barselsvilkår vej til spalterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier