AdvokatWatch

Advokat advarer: "Jura må ikke være svaret på alle sager om sexchikane"

Enhver sag om sexchikane skal ikke udvikle sig til en egentlig sag, for så er der for mange, der ikke tør tale om små sager eller en lummer kultur. Det vigtige er, at vi diskuterer Metoo i bred forstand, advarer en advokat.

Selvfølgelig skal alle sager om sexkrænkelse tages alvorligt, Men det er også vigtigt, at man tør tage den generelle debat om arbejdskultur og sexisme – og der skal være plads til flirt på jobbet, siger advokat Pernille Backhausen fra Sirius Advokater. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Masser af virksomheder har i de seneste par år omhyggeligt etableret whistleblowerordninger og andre systemer, hvor sager om sexchikane eller krænkelser kan blive anmeldt. Men der er en risiko for, at den skarpe fokus på formelle systemer kvæler en generel debat om krænkende virksomhedskulturer.

Det mener Pernille Backhausen, der selv er ansættelsesretsekspert og derfor har håndteret mange sager om sexchikane igennem sit firma Sirius Partners, hvor hun er stifter og daglig leder.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Efterårsferien blev skudt i gang med nyheden om, at Horten får ny ledende partner til nytår. Derudover satte undersøgelse fokus på danskernes holdning til lokale advokater, mens afsat kurator fik lov til at bringe Højesteret på banen efter "vidtgående" afgørelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier