Politiet henlægger 80 procent af sager om økonomisk it-kriminalitet

National enhed for Særlig Kriminalitet har knap 30.000 sager om økonomisk it-kriminalitet registreret. ”Vi har ikke været gode nok til at prioritere sagerne,” siger politidirektør. 
Politidirektør i NSK Lasse Boje siger om den it-relaterede økonomiske kriminalitet, at "en gerningsmand i et utroligt hurtigt tempo kan nå at snyde utroligt mange mennesker – i øvrigt med en stor geografisk spredning." | Foto: Nsk / Pr
Politidirektør i NSK Lasse Boje siger om den it-relaterede økonomiske kriminalitet, at "en gerningsmand i et utroligt hurtigt tempo kan nå at snyde utroligt mange mennesker – i øvrigt med en stor geografisk spredning." | Foto: Nsk / Pr
af ritzau

Otte ud af ti sager om økonomisk it-kriminalitet i Danmark blev henlagt sidste år.

Det skriver DR tirsdag på baggrund af tal fra National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK).

Politiet oplyser, at det i slutningen af april 2023 havde registreret 29.688 sager om it-relateret økonomisk kriminalitet, der venter på at blive færdigbehandlet.

”Det generelle med den her kriminalitetstype er, at en gerningsmand i et utroligt hurtigt tempo kan nå at snyde utroligt mange mennesker – i øvrigt med en stor geografisk spredning,” siger Lasse Boje, politidirektør i NSK, til DR.

”Det betyder, at vi har haft en eksplosiv vækst i den her type sager, som vi ikke har været gode nok til at prioritere, og det er det, vi prøver at blive nu.”

Stor stigning

Til mediet forklarer han, at der har været en stor stigning i antallet af sager sidste år, og at det er en del af forklaringen.

Den økonomiske it-kriminalitet er et område, som der er kommet øget opmærksomhed omkring de seneste år.

Der er per 1. marts trådt nye retningslinjer i kraft på området, oplyser politiet til DR. Det skal være med til at hjælpe med prioriteringen af sager. Politiet melder også til mediet, at det har valgt at rykke flere medarbejdere til afdelingen NCIK, der efterforsker på området.

NCIK er politiets Nationale Center for IT-kriminalitet. Det tager imod og behandler sager, før de sendes videre til de enkelte kredse, skriver DR.

National enhed for Særlig Kriminalitet er en landsdækkende enhed med 1100 medarbejdere.

Den blev etableret ved begyndelsen af 2022 og skal håndtere indsatsen mod komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter