AdvokatWatch

Retspræsident beklager lange ventetider – efterlyser løsning med anklagere

Selv om domstolene får forhandlet sig til flere ressourcer, betyder det ikke nødvendigvis, at flere sager kan blive afsluttet, lyder det fra retspræsident.

”Vi beklager ophobningen af sager," udtaler retspræsident ved Retten i Viborg. | Foto: GOOGLE MAPS

Mens Anklagemyndigheden arbejder med at få flere sager for retten, oplever Retten i Viborg, at det kniber med at skaffe anklagere til afvikling af retssagerne, skriver Skive Folkeblad.

”Vi beklager ophobningen af sager. Vi er også udfordret af, at anklagemyndigheden ikke har nok anklagere. Selvom vi ved domstole får forhandlet os frem til flere ressourcer, nytter det ikke, hvis anklagemyndigheden vælger ikke at bruge deres ressourcer på at gå i retten, så sagerne kan blive afsluttet,” udtaler retspræsident ved Retten i Viborg, Laila Nitschke, til mediet.

Hun peger på, at retten har et vist antal anklagere til rådighed hver uge, og at flere dommere derfor ikke nødvendigvis betyder, at der kan afvikles flere sager.

Udtalelsen kommer i forbindelse med, at Retten i Viborg først kan finde plads i kalenderen 25. januar næste år i en sag, der går helt tilbage i efteråret 2020, hvor Skive Kommune anmeldte en ejer af et bilskrotselskab fra Skive til politiet.

Domstolene har i 2022 fået tildelt ekstra ressourcer på 25 mio. kr. Men retspræsidenten mener dog ikke, at den ekstrabevilling er nok til at efterkomme den bunke af sager, domstolene kæmper med at nå til bunds i.

Over for Skive Folkeblad udtaler justitsminister Nick Hækkerup (S), at der til efteråret skal laves en flerårsaftale for domstolene, som er det sidste led i straffesagskæden, efter politi- og anklagemyndighed og Kriminalforsorgen de seneste år har fået nye aftaler.

Domstole mødes med anklagere for at gøre op med forsinkelser

Den nye retspræsident i Aarhus svinger både hammer og taktstok

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier