Djøf ser risiko for hårdere pres på ansatte for at møde på arbejde

Ledere bør huske hensyn til ansatte, der måske ikke er klar til at vende fysisk retur på fuld tid, siger Djøf.
Sara Vergo, næstformand i fagforeningen Djøf, understreger, at dialog på arbejdspladserne bliver ekstra vigtig. | Foto: Finn Frandsen
Sara Vergo, næstformand i fagforeningen Djøf, understreger, at dialog på arbejdspladserne bliver ekstra vigtig. | Foto: Finn Frandsen
af ritzau og Iben Schmidt

Det formentlig snarlige farvel til coronarestriktioner kommer ikke til at gøre den helt store forskel på mange arbejdspladser.

De er nemlig i forvejen tæt på at være fuldt genåbnet. Til gengæld risikerer ansatte at komme under et hårdere pres for at møde fysisk på arbejde.

Sådan lyder det fra fagforeningen Djøf onsdag – dagen, hvor statsminister Mette Frederiksen ventes at sige, at regeringen i februar vil fjerne alle restriktioner.

Står det til Epidemikommissionen, kan medarbejdere på offentlige og private arbejdspladser begynde at møde fysisk på arbejde fra 1. februar.

Epidemikommissionen rådgiver regeringen og Folketinget om covid-19.

Anbefalingen fra Epidemikommissionen kommer, i forbindelse med at regeringen har bebudet, at der onsdag vil komme nyt om coronarestriktioner.

Ifølge Sara Vergo, næstformand i fagforeningen Djøf og formand for Djøf Offentlig, vil restriktionerne ikke blive savnet.

"Jeg tror, at det vil blive modtaget lidt blandet, fordi nogle er bekymrede for at skulle tilbage på fuld tid. Særligt her op til vinterferien."

"Men der er også en oplevelse af, at mange allerede er meget tæt på at være fuldt genåbnet efter de seneste meldinger. Så det er egentlig bare at sparke en åben dør ind."

"Jeg vil advare mod at tro, at fleksibilitet er en mirakelkur"

Djøf har omkring 100.000 medlemmer i det private og offentlige, herunder også advokater.

Pandemien har fået flere advokatkontorer til at tilbyde medarbejderne en eller flere ugentlige hjemmearbejdsdage som en del af den samlede pakke.

Men ifølge Rasmus Thingholm, der er formand for Djøg Advokat, er "vi slet ikke i mål endnu".

"Jeg vil advare mod at tro, at fleksibilitet er en mirakelkur, der med et snuptag sætter den enkelte fri af et utal af arbejdsopgaver, deadlines og benhård prioritering," sagde han i begymdelsen af året til AdvokatWatch.

Han opfordrede, ligesom Djøf Advokat har gjort gennem hele krisen, ledere til at stå klar med klare retningslinjer for, hvad medarbejderne må og kan i forhold til fleksibilitet.

Djøf: Giv plads til dem, der gerne vil blive hjemme

Sara Vergo understreger over for Ritzau, at dialog på arbejdspladserne bliver ekstra vigtig.

For med muligheden for at vende retur til kontoret følger også et øget pres på medarbejderne.

"Man kan ikke sige, at der er en anbefaling om at arbejde hjemme. Den bliver sværere at bruge, og det kan risikere at lægge et hårdere pres på at møde op, også selv om man måske ikke er helt tryg ved det. Så det håber jeg, at arbejdsgivere vil tage hensyn til," siger hun.

Sara Vergo opfordrer til stille og roligt at foretage overgangen fra hjemmearbejde til fysisk fremmøde.

Giv plads til dem, der gerne vil blive hjemme nogle uger endnu, siger hun.

"Det her giver altid nogle diskussioner. Nogle arbejdsgivere er meget opsatte på at få folk tilbage hurtigst muligt, fordi det er den nemmeste måde at organisere arbejdet på. Men der kan sidde medarbejdere, som siger: "Hov hov, vi skal også føle os trygge"."

"Så der vil være en variation, og derfor skal man tale godt sammen, så alle føler sig trygge, når de skal på arbejde."

Formand overtager stafet i hektisk tid: "Der bliver lagt ekstra pres på vores medlemmer"

Djøf Advokat vil nå ud til medlemmer i hele landet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også