AdvokatWatch

Preben Bang Henriksen: Der er behov for nytænkning af hele straffesystemet

I en kronik i Berlingske skriver formanden for Folketingets Retsudvalg, Preben Bang Henriksen, at det er tvingende nødvendigt med en gennemgribende ændring af hele straffesystemet. Han vil blandt andet have styrket politi og anklagemyndighed.

Foto: Finn Frandsen

Han er formand for Folketingets Retsudvalg og praktiserende advokat, og som sådan oplever Preben Bang Henriksen (V) både undren fra folk over sagsbehandlingen hos politi og aklagemyndighed og en "straffesagskæde" med længere og længere sagsbehandlingstider.

Presset på politi og anklagemyndighed er alarmerende, lyder det fra Preben Bang Henriksen i en kronik i Berlingske, og det kalder på en gennemgribende nytænkning af hele straffesystemet, skriver han i avisen.

"Hvis der ikke nu foretages voldsomme tiltag fra politisk side, vil vi ganske enkelt risikere at se en ny skandale – denne gang inden for politi og retsvæsen, en skandale, som i høj grad vil sætte sit præg på samfundslivet i Danmark i mange år frem," lyder det fra Preben Bang Henriksen.

Politiforhandlingerne begynder i morgen, fredag 17. januar. Forhandlingerne skulle have været i gang i efteråret, men justitsminister Nick Hækkerup (S) valgte at udskyde dem med henvisning til, at problemerne i politi og anklagemyndighed var omfattende.

"Vi har et politi og en anklagemyndighed, som er meget presset, og som mangler ressourcer og har masser af overarbejde. Hvis vi skal have løst de problemer, er vi nødt til at tænke os godt om," sagde Nick Hækkerup i september sidste år til DR.

Dommere til Christiansborg: Domstolene er presset til det yderste

Dansk Erhverv opfordrer til at opsige kammeradvokataftalen: Venstre klar til opgør 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Ugen bød på historier om kammeradvokatordningen, iværksættere og historisk stor svindelsag. Den sluttede af med et indblik i det opgør om udbyttesagen, der venter i Højesteret i næste uge.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier