Regeringen lander finanslov med støttepartier og Alternativet

Finansministeren meddeler, at der tirsdag aften er indgået en aftale om finansloven for 2020 med De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Rød blok har mandag aften indgået en finanslov for næste år efter lange forhandlinger i Finansministeriet.

Aftalen betyder, at uddannelsesloftet fjernes sammen med omprioriteringsbidraget på kulturområdet.

"Jeg har skulle forhandle med nogle partier, som har kæmpet som løver for deres mærkesager. Vi har haft det sådan, at det ikke skulle være hurtigt færdigt, men være en god aftale for Danmark," siger finansminister Nicolai Wammen (S).

Socialdemokratiet har tidligere foreslået at fjerne uddannelsesloftet, men det var ikke en del af regeringens udspil til finansloven.

I 2017 blev uddannelsesloftet justeret, så alle med en videregående uddannelse først kan søge ind på en ny videregående uddannelse på lavere eller samme niveau, seks år efter at de har afsluttet deres uddannelse.

Nu bliver det afskaffet, hvilket blandt andre De Radikale har haft fokus på.

"Vi styrker uddannelserne ved at rive uddannelsesloftet ned," siger politisk leder Morten Østergaard (R) ved præsentationen sammen med regeringen, de tre støttepartier samt Alternativet.

Det skal erhvervslivet holde øje med i finanslovsforhandlingerne

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Troels Tuxen, partner hos Bech-Bruun, har som kurator allieret sig med kapitalfond i sagen, hvor Christian Stadil, hans far og en tidligere direktør i familiens konkursramte rederi er blevet sagsøgt. | Foto: Pr / Bech-bruun

Ugens bedste historier på AdvokatWatch