Regeringen lander finanslov med støttepartier og Alternativet
Finansministeren meddeler, at der tirsdag aften er indgået en aftale om finansloven for 2020 med De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Del
AF RITZAU
Rød blok har mandag aften indgået en finanslov for næste år efter lange forhandlinger i Finansministeriet.
Aftalen betyder, at uddannelsesloftet fjernes sammen med omprioriteringsbidraget på kulturområdet.
"Jeg har skulle forhandle med nogle partier, som har kæmpet som løver for deres mærkesager. Vi har haft det sådan, at det ikke skulle være hurtigt færdigt, men være en god aftale for Danmark," siger finansminister Nicolai Wammen (S).
Socialdemokratiet har tidligere foreslået at fjerne uddannelsesloftet, men det var ikke en del af regeringens udspil til finansloven.
I 2017 blev uddannelsesloftet justeret, så alle med en videregående uddannelse først kan søge ind på en ny videregående uddannelse på lavere eller samme niveau, seks år efter at de har afsluttet deres uddannelse.
Nu bliver det afskaffet, hvilket blandt andre De Radikale har haft fokus på.
"Vi styrker uddannelserne ved at rive uddannelsesloftet ned," siger politisk leder Morten Østergaard (R) ved præsentationen sammen med regeringen, de tre støttepartier samt Alternativet.
Danske Advokaters påstande er ”fuldkommen ude af proportioner” og ”en overdrivelse”, lyder det fra Advokatnævnet og Kammeradvokaten i Bech-Bruun-sag, der mandag lander i Højesteret. Fronterne er trukket hårdt op, viser sagens processkrifter.
Opbygningen af en strafferetsafdeling hos københavnsk advokatfirma er gået efter planen, lyder det fra advokat og partner. På langt sigt er en udvidelsen på advokatsiden i kikkerten.
Mange advokatfirmaer støtter op om Copenhagen Pride med for eksempel regnbuefarver på Linkedin, men kun to firmaer er at finde på listen over officielle sponsorer. (Rettet)
Der er principper på spil, mener Bech-Bruuns ledende partner, der derfor ser frem til næste uge, hvor Højesteret tager hul på opsigtsvækkende sag i kølvandet på udbytteskandalen.
Omfattende sag om økonomisk kriminalitet er torsdag afgjort af Københavns Byret. Hovedmand idømmes fængsel, men straffen er knap så hård, som anklagemyndigheden havde håbet.