Kammeradvokaten topper liste af advokatfirmaer med størst presseomtale

Kammeradvokatens Boris Frederiksen og Tomas Ilsøe Andersen er blandt de mest medieomtalte advokater fra Danmarks største advokatfirmaer i første halvår af 2018, viser opgørelse. Som virksomhed er man nødt til at have en aktiv kommunikation i dag, mener Tomas Ilsøe Andersen.
Tomas Ilsøe Andersen, managing partner hos Kammeradvokaten, ligger nr. 3 på opgørelse over de mest medieomtalte advokater fra de største advokathuse i 2018. Kollegaen Boris Frederiksen topper listen. | Foto: Kammeradvokaten PR
Tomas Ilsøe Andersen, managing partner hos Kammeradvokaten, ligger nr. 3 på opgørelse over de mest medieomtalte advokater fra de største advokathuse i 2018. Kollegaen Boris Frederiksen topper listen. | Foto: Kammeradvokaten PR

Boris Frederiksen og Tomas Ilsøe Andersen er to navne, der ofte optræder i spalterne hos de danske medier.

Faktisk er Kammeradvokatens partner og formand Boris Frederiksen den advokat fra et af Danmarks største advokathuse, der indtil videre er blevet omtalt i flest artikler i 2018. Det viser en opgørelse, som analysehuset Retriever har foretaget for AdvokatWatch. Der er tale om udvalgte advokater fra de største advokatfirmaer.

To placeringer længere nede optræder managing partner Tomas Ilsøe Andersen på tredjepladsen på listen, som omfatter 30 advokater fra de største advokathuse i Danmark.

Netop de større firmaer er nødt til at have en aktiv kommunikationsstrategi i dag, mener han.

"I gamle dage havde de fleste advokathuse det vel sådan, at den der lever skjult, lever godt. Det kan man ikke i dag," siger Tomas Ilsøe Andersen til AdvokatWatch og fortsætter:

"Det skyldes dels, at der er et stigende fokus på firmaer og personer, der er knyttet op på enkeltsager eller problemstillinger, dels at advokater er involveret i konfliktstof, der altid er spændende at læse om. Derfor er man som virksomhed nødt til at have en form for kommunikativ linje. I nogle sammenhænge er det meget godt, at den linje bliver varetaget mere centralt, hvis det har med vores forretning, forretningsmodel eller digitale produkter at gøre."

TVC Advokatfirmas Torben Bagge, som medierne ofte benytter som skatteekspert, er blevet omtalt i næstflest artikler blandt de 30 advokater fra de største huse. I alt er advokaterne her blevet omtalt i sammenlagt 683 artikler i perioden ifølge analysehuset.

Analysen omfatter kun advokater fra landets største advokatfirmaer. I en lignende opgørelse fra Retriever med 20 udvalgte, fremtrædende advokater, er Johan Schlüter med afstand den advokat, der hyppigst er nævnt i medierne i år.

Enkeltsager, nye initiativer og offentlige opgaver

I det første halvår af 2018 har Kammeradvokaten været omtalt af medier på enkeltsager, advokathuset har været involveret i, men advokatfirmaet er også blevet nævnt i forbindelse med flere nye initiativer, som er blevet sat i søen.

Det omfatter blandt andet Demokratispillet, som advokatfirmaet har udviklet i samarbejde med Gyldendal til brug for landets gymnasier. Samtidig har advokathuset også opnået en plads i Erhvervsministeriets nye disruptionråd.

Også diskussionen om udbuddet af offentlige advokatopgaver har været et tema i de artikler, der er blevet skrevet om advokathuset i 2018. Det var blandt andet tilfældet, da netop Tomas Ilsøe Andersen tilbage i marts fortalte til AdvokatWatch, at Kammeradvokaten oplever en større konkurrence på offentlige opgaver.

Kammeradvokaten: Vi oplever større konkurrence 

Tomas Ilsøe Andersen fortæller til AdvokatWatch, at Kammeradvokaten i dag har en todelt tilgang til omgangen med pressen.

"Det er meget opdelt mellem, hvad der er strengt fagligt og omhandler enkeltsager, hvor vi sjældent siger ret meget på grund af tavshedspligten. Og så den anden del, der er mere rettet mod os selv og vores forretningsmodel, hvor vi siger, hvad vi fornemmer er relevant," siger han.

Er der ulemper ved at optræde så ofte i medierne?

"Nej, det synes jeg egentlig ikke. Jeg ser det ikke som nogen væsentlig arbejdsbyrde, og vi har også en kommunikationsafdeling, der tager sig meget af det, der sker på sociale medier. Jeg kan faktisk kun få øje på positive vinkler ved at være åben omkring, hvilken virksomhed vi er. Det betyder også, at vi får en klarere profil ude hos de jurastuderende," siger Tomas Ilsøe Andersen og fortsætter:

"Man kan ikke være en større spiller i dag og så ikke kommunikere aktivt."

Af de to opgørelser, AdvokatWatch har modtaget over presseomtale af advokaterne, er det i øvrigt Johan Schlüter, Susanne Frylund og Christian Harlang, der har været nævnt i flest artikler.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også