AdvokatWatch

Hjælpepakkestop vil føre til en bølge af konkurser

Udfasningen af hjælpepakker kan betyde, at små og mellemstore virksomheder kaster håndklædet i ringen.

Boghandlerkæden Arnold Busck gik konkurs 27. april, men derudover har coronakrisen indtil videre ikke kastet mange konkurser af sig. | Foto: ANTHON UNGER

Natten til mandag vedtog et bredt flertal af Folketingets partier en aftale, som betyder, at de økonomiske hjælpepakker, der har holdt hånden under dansk erhvervsliv, skal udfases inden 8. juli.

Til gengæld skrues der op for statens garanti på banklån til virksomheder. Staten vil i fremtiden garantere for 80 pct. mod tidligere 70 pct.

Men et lån betyder, at bankerne skal vurdere virksomhedens betalingsevne og kreditværdighed, og det kan i sidste ende tvinge mange virksomheder til at vurdere muligheden for yderligere at øge deres gæld, eller om de skal dreje nøglen om, skriver Politiken.

"Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at se rigtig mange konkurser i den kommende tid. Vi er i gang med udfasningen af hjælpepakkerne, hvor balancepunktet nu flytter sig derhen, hvor virksomhederne skal bevise, at de kan stå på egne ben uden direkte statslige støtteordninger," siger Tore Stramer, cheføkonom i erhvervs- og arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv, til Politiken.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie PolicyWatch.)

KPMG forudser konkursbølge resten af året

Coronakrisen har endnu ikke ført til stigning i konkurser 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Højesteret satte et eftertrykkeligt punktum på retsopgøret efter finanskrisen med stor millionbøde. Derudover bød ugen på historier om blandt andet ny patentdomstol, kritiseret advokatundersøgelse i Helsingør og højesteretsdom om salærkrav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier