AdvokatWatch

Venstre: Rapport taler ikke for ansættelse af flere jurister

Rapport fra Dommerforeningen taler umiddelbart ikke for, at der skal ansættes flere jurister ved domstolene, men derimod mere administrativt personale, lyder det fra formand for Folketingets retsudvalg.

Preben Bang Henriksen (V), formand for Folketingets retsudvalg. | Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Preben Bang Henriksen (V), formand for Folketingets retsudvalg, er klar til at se på, om der skal tilføres flere ressourcer til domstolene, skriver Børsen.

Meldingen kommer ovenpå en rapport fra Dommerforeningen, som blev offentliggjort onsdag, og som peger på, at dommerne presses af it-nedbrud og manglende ressourcer.

"Umiddelbart synes jeg ikke, at rapporten taler for ansættelse af flere jurister – snarere er behovet mere administrativt personale til det ikkejuridiske arbejde, som dommerne bruger tid på," siger Preben Bang Henriksen til Børsen og understreger, at han ærgrer sig over, at rapporten ikke kommer med andre løsninger end "send flere penge".

SF har meldt ud, at partiet vil gå til justitsminister Nick Hækkerup (S) for at få kortlagt behovet for ressourcer og bedre it i domstolene som følge af sagen.

Støttepartier vil finde ressourcer til pressede domstole

Dommere efterlyser flere ressourcer: Retssikkerheden er på spil 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier