AdvokatWatch

Topjurister bekymrede for retssikkerheden

Tre ud af fire jurister og advokater i et nyt jurapanel er bekymrede for, at flere af de lovindgreb, der er blevet lavet for at dæmme op for spredningen af coronavirus, går ud over retssikkerheden.

Folketinget har vedtaget en række hastelove for at dæmme op for spredningen af coronavirus. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Regeringen har haft travlt med at sende lovforslag ned i folketingssalen for at dæmme op for coronavirus, og de folkevalgte politikere har haft travlt med at stemme dem igennem. Men en del af den nye lovgivning truer retssikkerheden, mener flere advokater og jurister i fagforeningen Djøfs nye jurapanel ifølge Berlingske.

Tre ud af fire i jurapanelet, der består af 51 af landets førende jurister, udtrykker bekymring for retssikkerheden som følge af politikernes tiltag under coronakrisen, hvilket ifølge panelets formand Jens Elo Rytter, juraprofessor ved Københavns Universitet, "er et bemærkelsesværdigt højt tal".

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier