AdvokatWatch

Endnu en kommune vil have konsulentudgifter frem i lyset

Kerteminde Kommune på Østfyn melder sig i koret af kommuner, der vil have overblik over udgifterne til konsulenter og ekstern advokatbistand for at blive klogere på forbruget.

Politikerne i Kerteminde Kommune vil have overblik over konsulentudgifter, heriblandt til ekstern advokatbistand. | Foto: Peter Hove Olesen

Flere kommuner har allerede bebudet større åbenhed om udgifter til eksterne konsulenter, og nu følger Kerteminde Kommune trop.

De østfynske politikere har således besluttet, at der skal laves en årlig oversigt over brugen af konsulenter, heriblandt udgifter til eksterne advokater. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Formålet er ifølge avisen at skabe synlighed og overblik samt bedre at kunne vurdere, hvorvidt det vil være billigere at ansætte egne folk til at håndtere opgaver på bestemte områder.

Aarhus Kommune og Køge Kommune er blandt de kommuner, som har lagt forbruget af konsulenter frit frem på deres hjemmesider.

Kommuner vil have konsulentudgifter frem i lyset

Politiker kræver åbenhed om udgifter til konsulenter og advokatbistand 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

To advokatundersøgelser i Helsingør løb med rampelyset i denne uge, der dog også bød på historier om blandt andet provinsadvokater, der slås med generationsskifte.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier