AdvokatWatch

Endnu en kommune vil have konsulentudgifter frem i lyset

Kerteminde Kommune på Østfyn melder sig i koret af kommuner, der vil have overblik over udgifterne til konsulenter og ekstern advokatbistand for at blive klogere på forbruget.

Politikerne i Kerteminde Kommune vil have overblik over konsulentudgifter, heriblandt til ekstern advokatbistand. | Foto: Peter Hove Olesen

Flere kommuner har allerede bebudet større åbenhed om udgifter til eksterne konsulenter, og nu følger Kerteminde Kommune trop.

De østfynske politikere har således besluttet, at der skal laves en årlig oversigt over brugen af konsulenter, heriblandt udgifter til eksterne advokater. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Formålet er ifølge avisen at skabe synlighed og overblik samt bedre at kunne vurdere, hvorvidt det vil være billigere at ansætte egne folk til at håndtere opgaver på bestemte områder.

Aarhus Kommune og Køge Kommune er blandt de kommuner, som har lagt forbruget af konsulenter frit frem på deres hjemmesider.

Kommuner vil have konsulentudgifter frem i lyset

Politiker kræver åbenhed om udgifter til konsulenter og advokatbistand 

Mere fra AdvokatWatch

143 advokater sidder tungt på trecifret millionmarked

Knap 150 advokater fordelt på mere end 100 forskellige advokatkontorer sidder i dag på langt størstedelen af millionmarkedet for dødsboer, der behandles som bobestyrerboer. Det betyder meget for min forretning, lyder det blandt andet fra advokat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier