AdvokatWatch

Advokatfirmaer kæmper med administrativ byrde efter lov om indberetningspligt

Lov om indberetningspligt af grænseoverskridende skatteplanlægning pålægger advokater at gennemgå to års arbejde inden 31. august. Der mangler klare retningslinjer for, hvad der er omfattet af indberetningspligten, siger direktør i Danske Advokater. De er på vej, lyder det fra Skattestyrelsen.

"Det er helt generelt en uskik at indføre regler, som gælder to år tilbage, uden at give nogen retningslinjer for, hvad det nærmere indebærer," siger Paul Mollerup, adm. direktør i Danske Advokater. | Foto: PR/Danske Advokater

Advokatbranchen har endnu ikke fået en udførlig redegørelse for, hvad der er omfattet af indberetningspligten, og hvad der ikke er, efter Folketinget i december vedtog en meget omdiskuteret lov om rådgivernes pligt til at indberette aggressiv, grænseoverskridende skatteplanlægning til myndighederne.

"Det betyder, at der er masser af advokatfirmaer, der har været nødsaget til at sætte procedurer op for at indfange enhver sag, som kunne tænkes at være omfattet af nogle regler, hvis udformning man endnu ikke kender. Det er noget bøvl," siger Paul Mollerup, adm. direktør i brancheorganisationen Danske Advokater, til AdvokatWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

En advokat blev i denne uge varetægtsfænglset for hvidvask. Derudover bød ugen blandt andet på historier om en strid mellem en byret og anklagemyndighed, mens Danske Advokaters nye formand meldte sig ind i samfundsdebatten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier