AdvokatWatch

Advokatfirmaer kæmper med administrativ byrde efter lov om indberetningspligt

Lov om indberetningspligt af grænseoverskridende skatteplanlægning pålægger advokater at gennemgå to års arbejde inden 31. august. Der mangler klare retningslinjer for, hvad der er omfattet af indberetningspligten, siger direktør i Danske Advokater. De er på vej, lyder det fra Skattestyrelsen.

"Det er helt generelt en uskik at indføre regler, som gælder to år tilbage, uden at give nogen retningslinjer for, hvad det nærmere indebærer," siger Paul Mollerup, adm. direktør i Danske Advokater. | Foto: PR/Danske Advokater

Advokatbranchen har endnu ikke fået en udførlig redegørelse for, hvad der er omfattet af indberetningspligten, og hvad der ikke er, efter Folketinget i december vedtog en meget omdiskuteret lov om rådgivernes pligt til at indberette aggressiv, grænseoverskridende skatteplanlægning til myndighederne.

"Det betyder, at der er masser af advokatfirmaer, der har været nødsaget til at sætte procedurer op for at indfange enhver sag, som kunne tænkes at være omfattet af nogle regler, hvis udformning man endnu ikke kender. Det er noget bøvl," siger Paul Mollerup, adm. direktør i brancheorganisationen Danske Advokater, til AdvokatWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Medstifter af nyt advokatkontor har flere jern i ilden

Stine Dahl har sat sig for at banke en advokatforretning op, som på sigt skal vokse sig større. Ved siden af er hun konsulent, direktør og medejer af et marketingbureau og podcaster. Men det kan sagtens lade sig gøre, siger advokaten, der har tre børn.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier