AdvokatWatch

Dommerforening: Ikke lovligt at gennemføre retssag over video

De danske retssale er lukkede som følge af corona-krisen. I stedet forsøger retterne sig med digitale løsninger som f.eks. videoretsmøder. Men loven sætter grænser for, hvor meget man kan klare digitalt, siger Den Danske Dommerforening.

Formanden for Den Danske Dommerforening, Mikael Sjöberg, mener ikke, at videoretsmøder kan lade sig gøre altid. | Foto: Jens Dresling

Regeringens beslutning om at lukke retssalene på grund af corona-krisen har presset advokatbranchen til at finde digitale løsninger, når det kommer til at gennemføre retssager. En af de løsninger er video - men her kan lovgivningen være en begrænsning. Det skriver Jydskevestkysten.

"Dommeren kan godt beslutte, at nogle afhøringer i straffesager foregår over video, men at hele retssagen foregår over video har vi i og for sig ikke lovhjemmel til," siger Den Danske Dommerforenings formand, Mikael Sjöberg, til avisen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Kammeradvokatens topchef Jens Bødtcher-Hansen håber på ro omkring den ombruste kammeradvokatordning, sagde han i ugens løb. Derudover bød ugen på historier om blandt andet udfordringer med at få møderet for landsret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier