AdvokatWatch

Sagsøgte retter modkrav mod Skattestyrelsen i udbyttesag

En skatteadvokat og andre sagsøgte i udbyttesagen går til modangreb på Skattestyrelsen. De afviser alle påstande om svindel med udbytteskat for 12,7 mia. kr. og kræver i stedet 162 mio. kr. af statskassen.

Fagdirektør i Skattestyrelsen, Steen Bechmann, vil ikke udtale sig i sagen om et millionkrav fra nøglepersoner i udbyttesagen. | Foto: Jens Dresling

En amerikansk skatteadvokat og en tidligere Goldman Sachs-direktør vil sammen med en række andre sagsøgte i udbyttesagen hive Skattestyrelsen i retten med et modkrav på 162 mio. kr., skriver Børsen.

Sammen med den hovedmistænkte i udbyttesagen, Sanjay Shah, er de to amerikanere John van Merkensteijn og Richard Markowitz sammen med en række personer i deres netværk sagsøgt for at have trukket 2,8 mia. kr. ud af Skat, men de afviser alle anklager og kræver i stedet millioner tilbage, fremgår det ifølge Børsen af retsdokumenter fra domstolen i New York.

"Skat afviser at refundere indeholdt udbytteskat (...) på trods af Skats tidligere ageren og politikker og procedurer – og i klar modstrid med den dansk-amerikanske dobbeltbeskatningsaftale," skriver Merkensteijn ifølge Børsen blandt andet i sit nye krav mod Skattestyrelsen.

Medier: Bagmandspolitiet har afhørt hovedmistænkt i udbyttesagen 

Kammeradvokaten får Skat til at kræve millionerstatning i udbyttesag 

Mere fra AdvokatWatch

Medstifter af nyt advokatkontor har flere jern i ilden

Stine Dahl har sat sig for at banke en advokatforretning op, som på sigt skal vokse sig større. Ved siden af er hun konsulent, direktør og medejer af et marketingbureau og podcaster. Men det kan sagtens lade sig gøre, siger advokaten, der har tre børn.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier