AdvokatWatch

Medie: Sikkerhedshul i dansk mailløsning giver adgang til advokaters følsomme data

Dansk mailtjeneste til sikker mail har stået åben for adgang til alle og enhver. Tjenestens brugere tæller blandt andre kommuner og advokater, skriver medie.

En "sikker" mailtjeneste har vist sig knap så sikker med sikkerhedshul | Foto: LISELOTTE SABROE//

Et sikkerhedshul i den danske tjeneste sikker@mail har givet adgang til følsomme informationer i kommuner, forsikringsselskaber og advokatfirmaer, der benytter tjenesten til at sende krypterede og signerede mails, skriver version2.dk.

"Det er rigtig, rigtig trist og kedeligt. Jeg kan kun stå med bøjet hoved, andet kan jeg ikke sige," siger Jens Winther Wullf, der er adm. direktør i virksomheden Logiva, som står bag mailtjenesten, til Version2.

Mailtjenesten har ifølge Logiva mere end 350.000 brugere, og ud af de 46 servere, som Logiva driver til mailtjenesten, kører lidt mere end 30 med Sikkermailbox, som er den del af sikker@mail, som altså har vist sig ikke at være sikker. Sagen er meldt til Datatilsynet.

Kammeradvokaten i nyt tech-samarbejde med hurtigtvoksende fintech-firma

Iværksættere sætter ind på advokatmarkedet med hvidvask-produkt 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Efterårsferien blev skudt i gang med nyheden om, at Horten får ny ledende partner til nytår. Derudover satte undersøgelse fokus på danskernes holdning til lokale advokater, mens afsat kurator fik lov til at bringe Højesteret på banen efter "vidtgående" afgørelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier