AdvokatWatch

Medie: Sikkerhedshul i dansk mailløsning giver adgang til advokaters følsomme data

Dansk mailtjeneste til sikker mail har stået åben for adgang til alle og enhver. Tjenestens brugere tæller blandt andre kommuner og advokater, skriver medie.

En "sikker" mailtjeneste har vist sig knap så sikker med sikkerhedshul | Foto: LISELOTTE SABROE//

Et sikkerhedshul i den danske tjeneste sikker@mail har givet adgang til følsomme informationer i kommuner, forsikringsselskaber og advokatfirmaer, der benytter tjenesten til at sende krypterede og signerede mails, skriver version2.dk.

"Det er rigtig, rigtig trist og kedeligt. Jeg kan kun stå med bøjet hoved, andet kan jeg ikke sige," siger Jens Winther Wullf, der er adm. direktør i virksomheden Logiva, som står bag mailtjenesten, til Version2.

Mailtjenesten har ifølge Logiva mere end 350.000 brugere, og ud af de 46 servere, som Logiva driver til mailtjenesten, kører lidt mere end 30 med Sikkermailbox, som er den del af sikker@mail, som altså har vist sig ikke at være sikker. Sagen er meldt til Datatilsynet.

Kammeradvokaten i nyt tech-samarbejde med hurtigtvoksende fintech-firma

Iværksættere sætter ind på advokatmarkedet med hvidvask-produkt 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Statsminister Mette Frederiksen (S) udskrev valg, tre advokater genopstiller til Folketinget, og en advokat blev tilkendt 400.000 kr. i en strid om fyring. Sidst, men ikke mindst, fortalte PWC-chef om sats på juridisk rådgivning.

EU om ventetider ved domstolene: Det går ikke

I sin tredje årlige rapport om retssikkerhed udtrykker EU-Kommissionen bekymring for domstolene i Danmark. ”Det er tid til at handle,” mener formanden for Advokatrådets internationale udvalg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier