Forsvarsadvokat klager over Kriminalforsorgen og vil have Advokatsamfundet på banen

Efter en narkodom i Vestre Landsret retter forsvarsadvokat Gert Dyrn kritik mod transportbetjentene, som han mener opfører sig "under al kritik." Fra Kriminalforsorgen lyder det, at betjentene blot passer deres arbejde.
Vestre Landsret | Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix
Vestre Landsret | Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Forsvarsadvokat Gert Dyrn sender en skarp kritik mod Kriminalforsorgens transportbetjente.

Det skriver Fredericia Dagblad.

I en narkosag ved Vestre Landsret i Viborg blev Gert Dyrns klient idømt 14 års fængsel. Da advokaten efter domsafsigelsen var gået ind i et cellerum for at tale med klienten, blev de afbrudt af transportlederen, som stod for at transportere den dømte væk fra Vestre Landsret. Ifølge Gert Dyrn opførte transportlederen sig "brysk og nedladende".

"Det er under al kritik at behandle mig sådan som forsvarer. Det vil jeg ikke finde mig i," siger Gert Dyrn og tilføjer:

"Det er ubehøvlet og helt grotesk, at jeg ikke – når min klient lige har fået 14 års fængsel – kan få lov at fortælle ham, hvordan han skal forstå den dom. Det ville ikke tage mere end det kvarter."

Forsvarsadvokaten vil nu klage over transportbetjentene, og han har desuden kontaktet Advokatsamfundet og Foreningen af Forsvarsadvokater og bedt dem om at gå ind i sagen.

Fra Kriminalforsorgens institutionschef Ian Gunthel lyder det, at det var af sikkerhedsmæssige årsager, at der ikke var mulighed for en længere samtale mellem advokat og klient. 

Advokater linet op i slagsmål om Hesalight-millioner 

Advokatskandale genoprulles i landsretten – denne gang uden Johan Schlüter 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også