AdvokatWatch

Legalhero: Flere advokater vil freelance i fremtiden

I fremtiden vil flere advokater arbejde fra sag til sag frem for at være fastansat i et advokatfirma. Sådan lyder det fra folkene bag Legalhero, som dermed bakker op om en af konklusionerne fra Advokatsamfundets legaltech-arbejdsgruppe.

Foto: PR.

"Gig Economy" - eller et marked med flere projektansættelser - kommer til at præge fremtidens advokatbranche.  

Det var en af de fire overordnede trends, der blev defineret af Advokatsamfundets legaltech-gruppe tidligere på året, og ifølge folkene bag Legalhero er udviklingen allerede i gang. 

I et blogindlæg på Karnovs medie K-News af Kristian Anker, medstifter og direktør af Legalhero, og Jonatan Hjortdal, Chief Legal Officer i firmaet, skriver de to, at "man sagtens kan forestille sig, at et stigende antal advokater for fremtiden vil deponere deres bestallinger for at freelance på gig-platforme."

"Som en freelanceplatform med +100 jurister ansat har vi hos LegalHero førstehåndserfaring med, hvilke drivere udviklingen inden for Gig Economy er drevet af. Det er vores opfattelse, at mange jurister og advokater, det være sig både yngre og ældre, har et stigende fokus på værdier, frihed og fleksibilitet, hvor flere og flere vil være uafhængige, og selv kunne bestemme hvor meget, hvornår og hvad de arbejder med," lyder det i blogindlægget.

Udviklingen betyder samtidig, at advokatfirmaer vil få sværere ved at fastholde de dygtige medarbejdere i folden, lyder det fra de to iværksættere.

Complycloud vinder pris for nytænkning 

Tech-iværksættere skærer kontoret fra og prisen midt over

Ungt teknologiselskab vil udfordre advokatbranchen 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier