AdvokatWatch

Nick Hækkerup afviser at fyre nogen efter teleskandale

Der kommer ikke til at rulle hoveder på grund af teleskandalen, lyder det fra minister på pressemøde.

Justitsminister Nick Hækkerup holder pressemøde om myndighedernes redegørelser i teledatasagen i Justitsministeriet, fredag den 4. oktober 2019. | Foto: Ida Guldbæk Arentsen//

Justitsminister Nick Hækkerup afviser fredag på et pressemøde, at teledata-sagen vil føre til fyringer.

"Jeg vil godt slå fast, at jeg ikke om lidt vil fyre nogen," lyder det fra justitsministeren.

Ministeren har kaldt Rigspolitiets håndtering af teledata-sagen for "særdeles utilfredsstillende". Han har også kritiseret Rigsadvokaten og Justitsministeriet for at nøle i håndteringen af problemerne.

Hækkerup siger på pressemødet, at han ikke vil bringe et sonoffer til skafottet.

"Der er behov for en kultur, hvor fejl kan bringes frem i det åbne," lyder det fra justitsministeren, som desuden mener, at der er behov for, at myndighederne i hele Justitsministeriet lærer af sagen.

Det har han bedt sit departement følge op på, lyder det. 

Regeringen og Nick Hækkerup har derudover sagt flere gange, at der er behov for at se på, om politiets ressourcer bliver brugt rigtigt ved at have så stort et Rigspolitiet som i dag. 

Nick Hækkerup vil derfor i forbindelse med de kommende flerårsaftaleforhandlinger fremlægge et oplæg til en organisationsændring af Rigspolitiet. 

Rigsadvokaten har udstedt et forbud mod, at teledata kan bruges i straffesager, mens sagen undersøges. Ministeren lægger op til, at teledata inden for "relativt kort tid" igen kan bruges i straffesager.

Politichef bad medarbejdere lyve om kontrol med teledata

Hækkerup: Telesag har rokket ved tillid til systemet 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der er fart på energi-rådgivningen, mens mindre advokatfirma bliver en del af forretningen fra årsskiftet, lød det i denne uge fra Bech-Bruun. Derudover bød ugen på kryptoadvokater og en ”tsunami” af regler, der kan blive en lukrativ forretning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier