AdvokatWatch

Juraprofessor efterlyser bøder fra vagthund: Firmaer har brug for at kende niveauet

Ni måneder efter persondataforordningen trådte i kraft, mangler Datatilsynet fortsat at indgive politianmeldelser. Virksomheder, myndigheder og borgere har "af hensyn til retssikkerheden" brug for, at der snart sker en udvikling, siger professor til AdvokatWatch. Datatilsynet ønsker ikke at stille op til interview.

Søren Sandfeld Jakobsen, professor på Juridisk Institut ved Aalborg Universitet, mener, det er problematisk, at Datatilsynet endnu ikke har indgivet politianmeldelser efter persondataforordningen trådte i kraft for ni måneder siden. Foto: Ritzau Scapinx/Joachim Adrian | Foto: Ritzau Scapinx/Joachim Adrian

Der mangler handling fra Datatilsynet, når det handler om at indgive de længe ventede politianmeldelser, efter persondataforordningen (GDPR) trådte i kraft 25. maj 2018, hvilket er mere end ni måneder siden nu.

Sådan lyder det fra Søren Sandfeld Jakobsen, professor ved Juridisk Institut på Aalborg Universitet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Flere skattesager, en ny bølge af coronaudfordringer og et større fokus på greenwashing kaster mere arbejde af sig for advokater, kunne man læse i AdvokatWatchs spalter i denne uge, som også bød på flere partnerudnævnelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier