AdvokatWatch

Sag om oplysninger om internetpirater endeligt lukket

Procesbevillingsnævnet har afvist at lade en strid om teleselskabers udlevering af oplysninger om formodede internetpirater gå til Højesteret.

Foto: Colourbox

Advokater er endegyldigt afskåret fra at få oplysninger fra teleselskaberne om formodede internetpirater.

Efter at landsretten i maj gav teleselskaberne ret i, at de ikke er forpligtet til at udlevere personoplysninger, når et advokatfirma henvender sig, anmodede advokatfirmaet Njord Procesbevillingsnævnet om at få sagen behandlet i højesteret. Men det har nævnet nu afvist, og sagen er dermed lukket, skriver recordere.dk.

Tidligere kunne advokatfirmaer henvende sig til et teleselskab og få oplyst hvilken kunde der havde benyttet en IP-adresse på et givent tidspunkt. Det førte til de såkaldte piratbreve, hvor advokaterne skrev til de formodede pirater og krævede erstatning.

Forbrugerombudsmanden har modtaget klager over brevene, og teleselskaberne gik rettens vej for at få afprøvet, om de var tvunget til at udlevere personoplysninger. Advokater har dermed ikke længere den mulighed i jagten på personer, der krænker kunstneres rettigheder på nettet.

Njord taber pirat-sag i landsretten efter sejr i byretten 

Telenor lukker af for copyrightadvokater efter dom

Advokat for rettighedshavere: Operationen lykkes, men patienten døde

Mere fra AdvokatWatch

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

Fond med advokater i spidsen har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Advokatguiden ansætter ny direktør

Den nordiske platform Advokatguiden, der giver mulighed for at sammenligne advokater, har fået ny direktør. Firmaet sigter nu efter international udrulning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier