AdvokatWatch

Jurastuderende håber på drømmejob efter sommerakademi

SOMMER PÅ KONTORET: Kammeradvokaten er drømmearbejdspladsen for jurastuderende Jaqueline Simoron, der i håbet om at komme forrest i køen har meldt sig til advokatfirmaets sommerakademi.

Selvom jurastuderende Jaqueline Simoron kun lige har afsluttet fjerde semester af bacheloren på Aarhus Universitet, er hun ikke i tvivl om, hvor hun ønsker at slå sine juridiske folder.

For drømmearbejdspladsen er Kammeradvokaten, og derfor har hun også meldt sig til det kommende Sommerakademi, der løber af stablen i slutningen af august.

”Jeg har altid syntes, at Kammeradvokaten var det absolut fedeste sted, og der vil jeg helt vildt gerne arbejde, når jeg er færdiguddannet og måske også som studentermedhjælper. Så det var meget naturligt at ansøge om at få lov til at komme med på sommerakademiet,” siger hun til AdvokatWatch.

Hun fortæller, at hun kender til Kammeradvokatens virke gennem den forening på studiet, hvor hun sidder i bestyrelsen.

”Igennem mit foreningsarbejde har jeg fået en rimelig god indsigt i, hvordan det fungerer i andre virksomheder også. Når vi har besøgt Kammeradvokaten, har jeg bare kunnet mærke, at der er en god vibe og en uformel stemning, og det synes jeg er fedt,” siger hun.  

Lysten til at deltage i forløbet blev ikke mindre af, at hun kender andre, der tidligere har deltaget.

”De siger, at det har været sjovt, men også enormt læringsrigt. Så det er helt klart derfor, jeg virkelig gerne vil prøve det,” fortæller hun.

Andet at hente end job

Selvom Jaqueline Simoron med sin deltagelse i sommerakademiet håber at få en fod inden for hos statens advokat, bliver hun ikke skuffet, hvis hun efter de fire dages forløb ikke bliver tilbudt noget af længerevarende karakter, understreger hun.

”Overhovedet ikke. Det handler også om at få et indblik i jobbet som fuldmægtig generelt, og så er det også fedt at se, hvordan det er ved Kammeradvokaten,” siger hun og tilføjer, at hun forventer, at der er rigtig meget andet at hente udover et job.

”Jeg tror, jeg går derfra med nye kompetencer og værktøjer, fordi vi får en masse oplæg. Vi har også fået at vide, at vi i den grad bliver udfordret på vores faglige viden, så det glæder jeg mig selvfølgelig rigtig meget til at opleve,” siger hun og uddyber:

”Jeg forventer også, at jeg bliver stærkere i min juridiske argumentation over for andre studerende. Så det handler også meget om selvudvikling.”

AdvokatWatch har tidligere beskrevet, hvordan antallet af stressede jurastuderende er stigende. Tal fra Djøf viser, at hele 71 pct. af de 312 adspurgte jurastuderende i 2017 følte sig stressede, mens tallet i 2015 var 62 pct. Knap hver femte føler sig i høj grad stresset i hverdagen, mens lige over halvdelen, 52 pct., i nogen grad mærker stress i hverdagen.

Jaqueline Simoron mener ikke, at de forskellige sommeraktiviteter hos advokatfirmaer er med til at sparke til den udvikling, og hun havde heller ikke selv kvaler ved at melde sig til et forløb, der ligger i sommerferien.

”Sommerskole generelt er en fed ting, og det viser noget engagement at melde sig til sådanne arrangementer,” siger hun.

AdvokatWatch sætter fokus på sommeraktiviteter for jurastuderende hos advokatfirmaerne.

Kammeradvokaten: Sommerakademi er en tour-de-force i den juridiske virkelighed 

Sommerakademi blev brugt til at afklare karriereønsker  

Advokatfirmaer åbner døren for studerende i sommerferien 

Kromann Reumert lokker studerende til med ny M&A-konkurrence 

”Det er fedt at fornemme stemningen hos de forskellige advokatfirmaer”

Jobbet som sommerfuldmægtig førte til job hos Bech-Bruun

Derfor har Bech-Bruun sommerfuldmægtige 

Sommerfuldmægtig-forløb er en døråbner til Gorrissen Federspiel  

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier