AdvokatWatch

Britiske advokater kæmper med parykken i sommervarmen

Sommertemperaturer har ramt de britiske retssale, hvor advokater og dommere kæmper med varme hestehårsparykker og kapper.

Foto: Colourbox

Det er nok de færreste, der har lyst til at iføre sig en hestehårsparyk og en sort kappe, når solen bager udenfor, og man står i et varmt retslokale. Ikke desto mindre er det realiteten for flere britiske dommere og advokater, skriver The Economist, der melder om kløende parykker i sommervarmen - specielt for de tyndhårede.

Mere konkret drejer det sig om Royal Courts of Justice i London, der huser Appeldomstolen for England og Wales og Landsretten for England og Wales. Dog er påklædningsreglerne i et af retslokalerne sat ud af spil på grund af varmen, skriver The Economist.

Reformer de sidste ti år har dog afskaffet brugen af parykker og kapper i de fleste civile sager samt i Højesteret. Men påklædningen bruges stadig i en række andre sager herunder straffesager og ankesager.

I teorien kan en dommer afvise at høre en advokat, der lader hånt om påklædningsreglerne, men det sker sjældent, fremgår det af artiklen. Dog gav en dommer i Wales tilbage i 2014 en advokat en reprimande for at have sat badges på sin kappe. Han fik at vide, at dommeren ikke ville høre ham, hvis han endnu engang troppede op og "lignede noget fra Harry Potter."

En paryk koster 560 britiske pund, cirka 4700 kr., mens en kappe koster 199 britiske pund, knap 1700 kr. Dertil kan man blandt andet også købe en særlig blikdåse til parykken, der koster 270 britiske pund, lige knap 2300 kr.

Plesner åbner for tilmeldinger til gruppesøgsmål om licensmoms 

Omstridt eks-advokat får frataget sin hjemmeside

Atea-forsvarer: Absolut en af de største og mest komplekse sager 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier