AdvokatWatch

Advokater i kamp om indercirklen på virksomhedshandler

Advokatfirmaer kæmper med konsulenter, investeringsbanker og virksomhedernes egne jurister om opgaverne i et ophedet marked for virksomhedshandler.

"Især når det er en virksomhed, du kender godt, og som kender dig godt, vil man blive brugt på en større del af transaktionen” siger Jan Al-Erhayem, partner hos Mazanti-Andersen Korsø Jensen. | Foto: Mazanti-Andersen Korsø Jensen

Advokatfirmaer ligger i hård kamp med andre rådgivere om at være tæt på ejerne i det hurtigtløbende marked for virksomhedshandler. På mindre handler har advokaten ofte den lukrative rolle som den betroede rådgiver, hvor opgaverne inkluderer meget andet end jura, mens der skal slås med en stribe rådgivere på de store handler.

"Der er en konkurrenceflade over for andre rådgivere, men det afhænger af sagen, klienten og den enkelte advokat. Er den pågældende advokat kun inde som specialist eller også trusted advisor? På de større transaktioner er der flere rådgivere inde over, og det giver i nogle tilfælde mindre plads til advokaten – og i andre tilfælde mere," siger Bruun & Hjejle-partner Mogens Thorninger, der blandt andet rådgav familien bag designvirksomheden Hay, da den for nylig solgte en del af virksomheden til møbelkoncernen Herman Miller.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier