AdvokatWatch

Bech-Bruun lancerer digital løsning til konkurser

En ny portal gør det muligt for kreditorer at anmelde krav digitalt og følge konkursbehandlingen "live".

Bech-Bruun lancerer det digitale konkursværktøj insolvensportal.dk, der ifølge firmaet gør det muligt for kreditorer at følge konkursbehandlingen "live" | Foto: Bech-Bruun

Bech-Bruun lancerer nu en ny digital løsning, der skal gøre det lettere for kreditorer at anmelde krav og følge kurators arbejde i konkurser.

Det nye værktøj, Insolvensportal.dk, gør det ifølge Bech-Bruun "muligt for kreditor at anmelde fordring og krav digitalt i sager om tvangsopløsning, rekonstruktionsbehandling og konkurs – og vigtigst af alt, for kreditor at følge konkursbehandlingen ”live” gennem hele processen".

Ifølge Bech-Bruun vil portalen sikre kreditorer et nemmere arbejde med bosager, hurtigere ekspedition, større transparens og en sikrere behandling.

”Formålet med portalen er helt enkelt beskrevet at løfte den traditionelt tunge papirbaserede konkursbehandling, som den oprindeligt er beskrevet i den bedagede konkurslov til en digital online 24 – 7 proces, hvor det er kreditors behov og service, der er i fokus. Insolvensportal.dk adskiller sig fra de andre produkter på markedet ved dybden af integration til vores i forvejen professionelle og effektive værktøjer,” siger partner og initiativtager, Carsten Ceutz fra Bech-Bruun.

Tre måneder efter Kammeradvokaten

Bech-Bruuns nye platform lanceres tre måneder efter Kammeradvokaten søsatte en lignende løsning, Konkursportalen.dk, hvor kreditorer ligeledes kan følge den løbende konkursbehandling. Ifølge Kammeradvokaten blev det nye værktøj bl.a. udviklet som følge af anbefalinger fra brancheforeningen FinansDanmark og Danske Insolvensadvokater om at digitalisere kommunikationen mellem kurator og kreditorer.

Ifølge Kammeradvokaten er Konkursportalen "en slags track and trace for kreditorer, der gør det muligt for kreditor løbende at følge med i status på konkursbehandlingen, få overblik over konkursboets budgetterede og realiserede omkostninger, fremtidige sagsbehandlingsskridt, forventet afslutning af konkursboet mv."

I november vurderede Kenneth Joensen, juridisk direktør i Finans Danmark, at advokatfirmaernes evne til at levere digtale løsninger til insolvenssager kan blive vigtigt for, hvem der får opgaverne.

"Jeg kan sagtens se, at det kunne gå hen at blive en konkurrenceparameter," sagde Kenneth Joensen til Børsen.

Fagforeningsformand dropper lokal advokat efter frakendelse af beskikkelse: "Det er en grufuld sag"  

Lejernes Frie Retshjælp modtager pris på 100.000 kroner 

Presseomtale preller af på Hortens nye managing partner 

Mere fra AdvokatWatch

Advokatfuldmægtig udvikler app med barndomsven

Det skal gøres lettere at blive mindet om de frister, man som virksomhed har i forhold til indberetning af skat og årsregnskaber. Det er formålet med en app, som juristen Mansour Bandri og konsulenten Resat Durmisi har udviklet.

Tredjepartsfinansiering af danske retsopgør vækker skepsis

Udenlandske investorer har planer om at investere millionbeløb i danske retsopgør, som de egentlig ikke har part i. De håber på et afkast og mener, de hjælper andre med at få retfærdighed. Andre mener, de snarere er gribbe, der vil profitere på andres ulykke.

IP-rådgiver skifter ud på direktørpost

Tidligere Penta-direktør stopper som topchef i rådgivningsvirksomheden Patrade, der beskæftiger sig med immaterialret. Hans afløser kommer fra kommunikationsbranchen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier