Bech-Bruun lancerer digital løsning til konkurser

En ny portal gør det muligt for kreditorer at anmelde krav digitalt og følge konkursbehandlingen "live".
Bech-Bruun lancerer det digitale konkursværktøj insolvensportal.dk, der ifølge firmaet gør det muligt for kreditorer at følge konkursbehandlingen "live" | Foto: Bech-Bruun
Bech-Bruun lancerer det digitale konkursværktøj insolvensportal.dk, der ifølge firmaet gør det muligt for kreditorer at følge konkursbehandlingen "live" | Foto: Bech-Bruun

Bech-Bruun lancerer nu en ny digital løsning, der skal gøre det lettere for kreditorer at anmelde krav og følge kurators arbejde i konkurser.

Det nye værktøj, Insolvensportal.dk, gør det ifølge Bech-Bruun "muligt for kreditor at anmelde fordring og krav digitalt i sager om tvangsopløsning, rekonstruktionsbehandling og konkurs – og vigtigst af alt, for kreditor at følge konkursbehandlingen ”live” gennem hele processen".

Ifølge Bech-Bruun vil portalen sikre kreditorer et nemmere arbejde med bosager, hurtigere ekspedition, større transparens og en sikrere behandling.

”Formålet med portalen er helt enkelt beskrevet at løfte den traditionelt tunge papirbaserede konkursbehandling, som den oprindeligt er beskrevet i den bedagede konkurslov til en digital online 24 – 7 proces, hvor det er kreditors behov og service, der er i fokus. Insolvensportal.dk adskiller sig fra de andre produkter på markedet ved dybden af integration til vores i forvejen professionelle og effektive værktøjer,” siger partner og initiativtager, Carsten Ceutz fra Bech-Bruun.

Tre måneder efter Kammeradvokaten

Bech-Bruuns nye platform lanceres tre måneder efter Kammeradvokaten søsatte en lignende løsning, Konkursportalen.dk, hvor kreditorer ligeledes kan følge den løbende konkursbehandling. Ifølge Kammeradvokaten blev det nye værktøj bl.a. udviklet som følge af anbefalinger fra brancheforeningen FinansDanmark og Danske Insolvensadvokater om at digitalisere kommunikationen mellem kurator og kreditorer.

Ifølge Kammeradvokaten er Konkursportalen "en slags track and trace for kreditorer, der gør det muligt for kreditor løbende at følge med i status på konkursbehandlingen, få overblik over konkursboets budgetterede og realiserede omkostninger, fremtidige sagsbehandlingsskridt, forventet afslutning af konkursboet mv."

I november vurderede Kenneth Joensen, juridisk direktør i Finans Danmark, at advokatfirmaernes evne til at levere digtale løsninger til insolvenssager kan blive vigtigt for, hvem der får opgaverne.

"Jeg kan sagtens se, at det kunne gå hen at blive en konkurrenceparameter," sagde Kenneth Joensen til Børsen.

Fagforeningsformand dropper lokal advokat efter frakendelse af beskikkelse: "Det er en grufuld sag"  

Lejernes Frie Retshjælp modtager pris på 100.000 kroner 

Presseomtale preller af på Hortens nye managing partner 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også