AdvokatWatch

Politisk arbejde for mere konkurrence i advokatbranchen skrinlagt uden forklaring

En udredning af advokatbranchen, som skulle komme med forslag til styrkelse af konkurrencen i sektoren, er efter flere års forsinkelser nu sat på hold på ubestemt tid.

Brian Wessel, faglig direktør i brancheforeningen FSR - Danske Revisorer, finder det "uforståeligt", at en arbejdsgruppe under Justitsministeriet fortsat ikke har afsluttet en udredning af advokatbranchen. | Foto: FSR

En række politiske tiltag, der skulle styrke konkurrencen i advokatbranchen, kommer ikke til at se dagens lys foreløbig. Et oplæg til en ny regulering af branchen, der efter flere års forsinkelser skulle have været afsluttet i år, ligger fortsat i fryseboksen og kommer tidligst i gang igen næste år, erfarer AdvokatWatch.

I 2014 nedsatte den daværende socialdemokratiske regering en arbejdsgruppe under Justitsministeriet, som fik til opgave at kortlægge advokatbranchen og komme med forslag til ny lovgivning, der kunne øge konkurrencen. På grund af forsinkelser blev der ikke nået nogle resultater inden regeringsskiftet i 2015, men den nye justitsminister, Søren Pind (V), besluttede i 2016 at fortsætte arbejdsgruppen for at gennemføre en "modernisering af reguleringen af advokatbranchen", hvor der "fokuseres på at fremme konkurrence og produktivitet".

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier