AdvokatWatch

Kurator sælger ud fra konkursramt Arnold Busck-kæde

Konkurrent overtager halvdelen af Arnold Busck-butikkerne. JP/Politikens Forlag overtager ikonisk butik i hjertet af København samt retten til navnet Arnold Busck og webshop.

Bog & Idé overtager 14 butikker fra Danmarks ældste boghandlerkæde Arnold Busck. | Foto: Ida Guldbæk Arentsen//

Det er lykkedes kurator Peter Wedel Ranch Krarup, der er partner hos Mazanti-Andersen Korsø Jensen, at sælge flere aktiviteter fra den konkursramte Arnold Busck-kæde.

Det drejer sig om flere butikker, navnerettigheder og webshop.

Bog & Idé overtager 14 butikker fra Danmarks ældste boghandlerkæde, der gik konkurs i slutningen af april og lukkede virksomhedens 29 butikker landet over.

Det oplyses i en pressemeddelelse.

I en anden pressemeddelelse bliver det oplyst, at JP/Politikens Forlag, der er en del af mediekoncernen JP/Politikens Hus, overtager en af Arnold Buscks gamle butikker.

Det drejer sig om butikken på Købmagergade i København.

Ud over butikken har JP/Politikens Hus også købt brugsretten til navnet Arnold Busck og webshoppen arnoldbusck.dk, som vil blive en del af Saxo.com.

Det oplyses ikke i de to pressemeddelelser, hvad JP/Politikens Hus og Bog og Idé har måttet betale for at overtage aktiviteterne fra Arnold Busck-kæden.

Dødsstød midt i coronakrise

Arnold Busck-kæden var indtil for nylig en af de største boghandlere i Danmark. Kæden var familieejet, og senest var det fjerde generation i form af Helle Busck Fensvig, som stod i spidsen for kæden.

I regnskabsåret 2018/19, der sluttede med april sidste år, havde Arnold Busck-kæden et underskud på 14,3 millioner kroner.

Det trak markant på pengekassen, der ved udgangen af april sidste år blot indeholdt 1,1 million kroner i likvide midler.

Samtidig blev gælden øget med små 20 millioner kroner til 62,9 millioner kroner.

Den i forvejen slunkne pengekasse kunne ikke holde til den nedlukning, som i en periode var besluttet fra politisk side for at inddæmme coronavirus.

"Arnold Busck var en institution for mange bogelskere, og med de reaktioner, som konkursen har udløst, har det været tydeligt at mærke, hvor stor en betydning Arnold Busck-kæden har haft – ikke mindst for de ansatte i butikkerne," udtaler Marianne Lyngby Pedersen, adm. direktør i Indeks Retail, der er kædekontor for Bog og Idé-kæden, i pressemeddelelsen.

Kurator i Arnold Busck-konkurs: "Det begynder først at accelerere nu"

Lukkede retssale lægger røgslør over konkurser i coronakrise 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier