AdvokatWatch

Færre svenske advokater i disciplinærsager

Antallet af disciplinærsager mod svenske advokater er faldet fra 2018 til 2019, skriver svensk branchemedie.

Siden 2000 er antallet af anmeldelser til Advokatnævnet i Sverige faldet med 25 procent, selvom antallet af advokater er steget med 75 procent, skriver Dagens Juridik. | Foto: Thomas Borberg

Antallet af disciplinærsager mod svenske advokater beløb sig til 456 sidste år, skriver det svenske branchemedie Dagens Juridik.

Det er fem procent færre end i 2018 og betegnes som et "normalt år" af det svenske advokatsamfund, som meddeler, at ingen af de 456 sager har ført til udelukkelse af Advokatsamfundet.

"Advokatsamfundet arbejder langsigtet med advokatetik på flere fronter: Høje krav for at blive advokat, krav til advokateksamen, hvor etik er en vigtig del, obligatorisk, professionel efteruddannelse for alle advokater og proaktivt tilsyn med advokater og advokatfirmaer. Det faldende antal sager viser, at arbejdet har betalt sig," siger Mia Edwall Insulander, som er generalsekretær i det svenske advokatsamfund, til Dagens Juridik.

Siden 2000 er antallet af anmeldelser til Advokatnævnet faldet med 25 procent, selvom antallet af advokater er steget med 75 procent, skriver Dagens Juridik.

I Danmark blev Advokatsamfundet sidste år styrket med flere ressourcer for at komme brodne kar til livs. 

Kæmpe bøder og dårlig skik koster advokat titlen 

Advokatnævnet uddeler stribe af bøder til advokater 

Mere fra AdvokatWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier