AdvokatWatch

Forsker sår tvivl om dommeres opbakning til ny database med domme

Den kommende domsdatabase skal gøre det gratis og frit for danskerne at få indblik i udvalgte domme. Men ifølge juralektor er der bekymring blandt dommere for, at databasen vil ende i informationsoverflod og ringe anonymisering, siger han til AdvokatWatch. Dommerforeningen accepterer beslutningen om databasen.

"Vi mente at have tilstrækkelig information gennem Ugeskrift for Retsvæsen. Men nu er det vedtaget, at den skal laves," siger Mikael Sjöberg, formand for Dommerforeningen om den kommende domsdatabase. Forsker tvivler dog på dommerstandens opbakning. | Foto: Jens Dresling

Onsdag kunne Domstolsstyrelsen fortælle, at den længe ventede domsdatabase er et skridt tættere på at være færdig. Men spørger man landets dommerne, som er kommende storbrugere af databasen, er det ikke alle, der er lige begejstrede for den digitale domssamling.

Sådan lyder det fra lektor i forvaltningsret ved Juridisk Institut på Syddansk Universitet, Frederik Waage, der står i spidsen for Digicourts. Det er et igangværende forskningsprojekt, der undersøger digitalisering ved domstolene i de nordiske lande og baltiske stater.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Medstifter af nyt advokatkontor har flere jern i ilden

Stine Dahl har sat sig for at banke en advokatforretning op, som på sigt skal vokse sig større. Ved siden af er hun konsulent, direktør og medejer af et marketingbureau og podcaster. Men det kan sagtens lade sig gøre, siger advokaten, der har tre børn.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier